Публикация

Момиче почина в двора на училище, обвинения и агресия към Спешна помощ

Момиче почина в двора на училище, обвинения и агресия към Спешна помощ

Забавяне на линейката не е имало, категорични са от ЦСМП-София


17-годишно момиче почина в двора на столично училище вчера (2 април). Пристигналият екип на Спешна помощ единствено е констатирал смъртта. След това е възникнало напрежение, според близки на детето линейката се е забавила. Наложила се е намесата на полицията, информира „Нова телевизия“.

 

Линейката е пристигнала за 11 минути след получаване на сигнала

Говорителят на ЦСМП-София Катя Сунгарска поясни, че сигналът за инцидента е постъпил в центъра в 20:09 часа, а лекарският екип е бил на мястото в 20:20 часа. 

 

Момичето колабирало час преди близките да повикат линейка

„Не е теза на Спешна помощ, защото аз боравя с фактология и документи. Това са часовете. Охраната на училището свидетелства, че на момичето му е прилошало около 19:00 часа. Приятелите повикали майка на детето, която се опитала да го свести. Сигналът до нас идва един час по-късно. Защо – не мога да отговоря“, изтъкна говорителят на Спешния център.

Напрежение след инцидента

Близо час след това линейка отново била повикана на мястото. Този път причината била нервен срив на майката на починалото дете. При пристигането на колата на Спешна помощ обаче близки на семейството не допуснали лекарите до жената. Вместо това те започнали да блъскат и ритат линейката. Пострадали при инцидента медици няма.

 

„Колегите дори не са успели да слязат”, изтъкна Катя Сунгарска.

 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на CredoWeb. Изтеглете го безплатно от Google Play или App Store

Коментари