Публикация

Непознатите методи за безболезнено раждане без лекарства

Непознатите методи за безболезнено раждане без лекарства

Медицината е познание за човека- за неговото здраве и за факторите, които му вредят. В Индия, например, има клон западна медицина, клон хомеопатия и клон източна медицина.


Всеки един от изброените видове медицина работи при пациентите, като често те се съчетават, в зависимост от индивидуалните особености на човека.

 

В своята практика използвам разнообразни средства за влияние върху женското здраве- лекарства, хомеопатия, билки и др. Това са инструменти, които правилно насочени от опитен специалист, дават нужните резултати. Колкото повече познания има един лекар за различните методи за лечение, толкова по-гъвкав е той в дадена ситуация.

 

Нормалното раждане е едно невероятно изживяване не само за родилката, но и за целия медицински екип. В родилната зала, когато моментът настъпи, ние можем да приложим различни лекарства, които да облекчат болките на пациентката, но медицината познава и други методи, които също намират своето приложение. Тук ще изброя само някои от тях:

 

  • Билките са широко прилагани за лечението на различни заболявания, като гинекологията не прави изключение. Белият равнец, например, успешно се използва за лечение на бяло течение, а маслото от лавандула- при раждане. От незапомнени времена лавандулата има силен релаксиращ ефект, намалява стреса и нервността, затова на родилката може да се дава да вдишва арома лампа или някъде по кожата, близо до лицето й, да се намаже масло от тази билка.

  • В практиката си използвам и апаратчетата за електростимулация. Те се поставят по време на раждане в областта на кръста и прекъсват предаването на нервния имулс. При електростимулацията, възбуждането възниква директно върху двигателния нерв, с помощта на напълно контролирани електрически импулси, за да се гарантира ефективност, безопасност и комфорт при употреба. Така се повишаване на притока на кръв, намалява болките в мускулите. Намалява се също мускулното напрежение чрез релаксиращ ефект върху мускулните влакна. Увеличава се производството на ендорфини и енкефалини (естествени субстанции с аналгетични свойства), което редуцира болката.

  • Масаж в сакралната област по време на раждане действа много отпускащо върху бременната. Може да се масажират и точките на матката, които се намират на триъгълника между палеца и показалеца на ръката, като така се облекчават спазмите.

  • Хомеопатичните продукти, за разлика от много лекарства, могат да се използват от бременни без никакви негативни последствия върху здравето. Естествено, те не са панацея, и трябва да се прилагат внимателно и под лекарски надзор. Аз имам голям опит с различни препарати и мога да спомена за Шуслерова сол номер 7, която има спазмолитично действие. За да се намалят болките и силата на контракциите, родилката може да изпие чаша топла вода със 7-10 таблетки от солта, разтворени в нея.

 

 

 

 

Коментари