Публикация

Златан Палазов с първа титла от Амбинор Енерджи къп (ВИДЕО)

Пловдичанинът спечели турнира в конкуренцията на още 63 състезатели от 27 клуба от цялата страна


Златан Палазов - победител в Амбинор Енерджи къпЗлатан Палазов от ТК „Локомотив” ПД триумфира на 14-тото издание на турнира „Амбинор Енерджи къп”. На връх Великден (8 април) пловдичанинът се наложи с 2:0 сета над Александър Донски от софийския ТК „Диана”.

 

Във финалната битка двамата млади тенисисти изнесоха истински спектакъл за радост на зрителите, които в празничния ден присъстваха на трибуните на ТК „Левски”.

 

Мачът започна отлично за Палазов, който проби сервиса на съперника още във втория гейм. Без до допусне грешка при сервирането той взе първия сет с 6:3. Във втората част публиката стана свидетел на разигравания от най-висока класа. Въпреки няколкото обрата, Палазов успя да затвори мача с 6:4.

 

Победата осигури на шампиона 80 точки за националната ранглиста и 1000 лв. от наградния фонд. Второто място в турнира донесе на Александър Донски 65 точки за ранглистата и 500 лв. от наградния фонд.  

 

Финалистите в надпреварата бяха поздравени и наградени от д-р Петър Велев, управител на Екофарм ЕООД, инициатор и спонсор на състезанието. 

 

В 14-тото издание на „Амбинор Енерджи къп” се включиха 64 състезатели от 27 клуба от цялата страна. За поредна година основната мисия на турнира бе изпълнена – да помогне на младите в прехода към мъжкия тенис, като им позволи да трупат опит покрай утвърдени тенисисти.  

Коментари