Публикация

Кои са най-важните витамини за успешна бременност (Видео)

Кои са най-важните витамини за успешна бременност (Видео)

„Огестан“ помага на бъдещата майка и бебето, твърди акушер-гинекологът д-р Надежда Стивасарска


За да роди здраво бебе, бъдещата майка трябва да бъде гинекологично здрава. Планирайки бременност, тя трябва да отиде задължително на преглед при специалист.


Бебето, което расте в утробата, е изпитание за майчиния организъм. Затова за жената е важно да получава достатъчно от най-важните микроелементи и витамини, пояснява д-р Надежда Стивасарска, акушер-гинеколог в МЦ „Феникс 87“ – София.

 

 

 

 

Фолиевата киселина е от изключително значение за правилното развитие на главния и на гръбначния мозък на плода. Недостигът крие рискове от дефекти на невралната тръба. Липсата на витамин D през периода се отразява негативно и на плода, и на жената. След бременността жените могат да страдат по-често от остеопения, остеопороза или болки в костите.


Друга важна за бременните съставка е йодът. Д-р Стивасарска препоръчва скринингово изследване на щитовидни хормони. Ако се установи дисфункция, да се коригира с таблетки. Лечението се назначава от ендокринолог, като след това се проследява от гинеколог.


„Огестан“ е комбиниран препарат с 5 незаменими съставки – фолиева киселина, йод, витамин Д3, омега-3 мастни киселини и витамин Е, пояснява д-р Стивасарска.


Тя препоръчва тази хранителна добавка да се приема минимум един месец преди зачеването, през цялата бременност и по време на кърменето.

 

„Жената се чувства много добре, пък бебето получава всичко необходимо за неговото развитие“, допълва акушер-гинекологът.

Коментари