Публикация

Проф. Бойко Коруков - отново директор на ИСУЛ 

Проф. Бойко Коруков - отново директор на ИСУЛ 

Той заменя на поста доц. Григорий Недялков


Проф. Бойко Коруков отново застава начело на Университетската болница „Царица Йоанна - ИСУЛ“ в София. 

 

Това съобщиха за CredoWeb от лечебното заведение.

 

Досега болницата се ръководеше от доц. Григорий Недялков. Той стана директор в началото на 2014 г., заемайки поста на самия проф. Коруков, който пък изпълняваше длъжността в продължение на 7 години (от 2006 до 2013 г.).

Проф. Бойко Коруков е специалист по коремна хирургия

 

Завършил е медицина през 1979 г. в Медицинска академия – София. През 1985 г. придобива специалност „Хирургия”, а четири години по-късно специализира в Института за следдипломна специализация, Будапеща. Има и специализация по здравен мениджмънт във Франция. 

 

Той е специалист с близо 40-годишен стаж

През 1979 г. е завеждащ селски здравен участък, а през 1980-1981 г. работи във Военната болница в Манагуа (Никарагуа). В периода 1981-1982 г. е участъков лекар в Окръжната поликлиника в Благоевград. В годините между 1982 и 1985 г. е клиничен ординатор в Катедрата по спешна хирургия на Института по хирургия.  

 

От 1985 до 2005 г. е асистент, старши асистент, главен асистент, главен административен асистент, доцент в  Клиничен център по спешна медицина. През 2005 г. става член на Съвета на директорите на УМБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ” ЕАД. 

 

След 7-годишно управление проф. Коруков работи в Клиниката по хирургия на университетската болница.

 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на CredoWeb. Изтеглете го безплатно от Google Play или App Store

Коментари