Публикация

14 линейки при катастрофиралия автобус. Репортери с неадекватно отразяване (ВИДЕО)

Поредната трагедия взе жертви


6 загинали и над 20 ранени в тежката катастрофа, която се случи на черен петък, 13-ти, на АМ Тракия, близо до Вакарел. Автобусът се е движил по линията Бургас-София. По информация от медиите - автобусът е чисто нов, произведен през 2017г., оборудван с колани. Засега като причина за катастрофата се съобщава засичане на рейса от лек автомобил, поради невнимание на водача на лекия автомобил. Тепърва ще се изясняват детайлите.

 

МЗ съобщи, че ЦСПМ е изпратил 14 линейки на мястото на инцидента. Сигналът е получен в 11.20 ч., като първата линейка тръгва в 11.21 ч. 

Екипите на Бърза помощ транспортират ранените

към най-близките с оглед на констатираните травми лечебни заведения.

Спешните отделения на Окръжна болница, „Пирогов“ и ВМА са в готовност да приемат пострадали. Линейките се ползват с коридори за бързо придвижване.

По-късно днес Министерство на здравеопазването ще разпространи допълнителна информация.

Министър Ананиев изказва съболезнования на близките на загиналите и благодари на екипите на Спешна помощ и на лечебните заведения за оказаните животоспасителни действия.

 

Вижте ВИДЕО и подробности за тежкото произшествие - NOVA tv

 

Докато всички чакаха адекватна информация, репортери демонстрира как не трябва да се отразява трагичен инцидент. Едно видео и второ видео, които трябва да послужат за урок на хората, които разпространяват информация. Колеги, ние сме длъжни да спазваме не само журналистическата, но и човешката етика. Хората са по-важни от рейтингите!

 

Екипът на NHI изказва дълбоки съболезнования към близките на жертвите и съпричастност към пострадалите!

Адмирации към медиците за бързата реакция!

Коментари