Публикация

За пета поредна година МУ-Плевене е домакин на Ден на биоетиката

За пета поредна година МУ-Плевене е домакин на Ден на биоетиката

Мотото тази година е „Етика и медицински технологии“


 

Медицински университет-Плевен отново ще е домакин на уникалното за страната ни научно събитие „Ден на биоетиката“, чието начало беше поставено през 2014 г. от проф. д-р Силвия Янкуловска, дмн, Декан на Факултет „Обществено здраве“.

С интензивна програма в един ден се дава възможност на всички, които професионално се занимават с биоетика - студенти, докторанти и специализанти от различните медицински специалности, академични кадри и широката общественост да чуят лекции на утвърдени чуждестранни биоетици и презентации на участници от България. Досега гост-лектори на събитието са били проф. Хенк тен Хаве (Доктор Хонорис Кауза на МУ-Плевен), проф. Лучана Каенацо, проф. Ренцо Пегораро и д-р Елс Макелберг.

Поредното пето издание на Деня на биоетиката ще се проведе на 19 април /четвъртък/ под мотото „Етика и медицински технологии“.  Откриването е от 9 часа в зала „Амброаз Паре“ на Телекомуникационния център. Гост-лектор е проф. Кенет Гудман - основател и директор на Института по биоетика към Медицинския университет в Маями, основател на Американската асоциация по медицинска информатика и основател на Североамериканския център по етика и здравно-информационни технологии.

Коментари