Публикация

“Здравей, Здраве!”  се провежда за девета поредна година в Пловдив

Фестивалът на здравословния живот се провежда под мотото "Даровете на ума и сърцето"


„Даровете на ума и сърцето“ е мотото на деветото издание на фестивала “Здравей, Здраве!”, който ще се проведе в града под тепетата в уикенда на 21 и 22 април в Дома на техниката на ул. “Гладстон” 1 и Градската градина. Фестивалът, посветен на здравето и здравословния начин на живот, от тази година е част от официалната програма на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“. 

 

В рамките на два дни посетителите на събитието ще имат възможност да се включат в  поредица от безплатни прояви и демонстрации, свързани продукти за превенция и здраве. Повече от 130 практици-холистици, спортни инструктори и производители на здравословни продукти и услуги се обединяват от желанието да споделят знание и опит в нетрадиционните  подходи в лечението на заболявания и необходимата грижа, за да бъдат избегнати.

 

Фокусът тази година е върху теми, които ангажират с участие в цялостния здравословен процес, мобилизират личния потенциал за създаване на благоприятна среда и живот, изпълнен със смисъл. Акценти в програмата са теми като “Аз, Лечителят”, “Успешен глас-природен глас”, “Епигенетика или защо не сме жертви на наследствеността”, както и теми свързани с финансовата свобода, мечтите, щастието и др. Ще се предлагат и книги за писане на рода и родовата памет.

Повече от половината лектори в изданието за първи път се представят в Пловдив и техният поглед дава допълнителен чар на събитието. На форума ще участват и представители на научната общност – факт, който доказва разгръщането на потенциала на този популярен пловдивски форум.

Интересни акценти ще бъдат и представянето на системите за ранно предупреждение за природни опасности, “Пръстенът на Атлантида”, както и ползите от „бебеносенето“.

Предвидени са и творчески работилници, в които малки и големи ще могат да изпробват рисуването с къна или отливане на свещи с пчелен восък.

Неизменно съпътстващите изложението спорт и движение ще са разположени както на закрито, така и на открито в Градската градина (до Виенския павилион). Предвидени са игри, занимания в колектив – танци, групова тренировка по мобилност, сърдечна-танц медитация, хип-хоп, тай-чи, зумба, йога и други.

Коментари