Публикация

Кампания "Живей дълго - храни се здравословно"

Кампания "Живей дълго - храни се здравословно"

Фокусът на кампанията тази година бeше „Добрите храни при лош холестерол”


Национална кампания "Живей дълго, храни се здравословно", чиято цел е да промотира основните здравни насоки и да информира населението за здравословния начин на живот, се проведе за пета поредна година в град Варна. С много ентусиазъм  Асоциацията на студентите по Фармация във Варна мотивира населението, че здравословният начин на живот е реално постижимо понятие – балансиран хранителен режим, двигателна активност, по-малко стрес и повече усмивки!

 

Кампанията се организира съвместно с  Асоциацията на студентите по Медицина във Варна и Асоциацията на студентите по Дентална медицина – Варна, с подкрепата на Студентски Съвет при МУ- Варна и Ръководството на МУ-Варна.

 

Фокусът на кампанията тази година бeше „Добрите храни при лош холестерол”, като по време на информационната част и заключителната лекция всеки имаше възможността да научи малко повече за това кои храни ефективно понижават нивата на лошия холестерол.

 

На 28.03 и 29.03 инициативата започна с посещение в детските градини „Слънчева дъга” и „Ян Бибиян”, където студентите представиха на децата игра с хранителна пирамида, както и много забавления по темата здравословен начин на живот.

 

На пунктовете, разположени на Медицински университет- Варна, Факултет по Фармация и пл. Севастопол, студентите разпространяваха информационни материали за методите за поддържане на балансирано хранене и примери за храни, понижаващи нивата на лошия холестерол. Освен това се раздаваха ябълки, превърнали се в символ на кампанията.

  

Ден по-късно във Факултета по Фармация се проведе лекция на тема ‘‘Добрите храни при лош холестерол “, представена от доц. Милка Нашар от катедрата по Биохимия, молекулна медицина и нутригеномика.

Коментари