Публикация

Италиански професор представя нов метод за лечение на мускулно-скелетни патологии

Монофункционална постурална рехабилитация /МПР/ е резултат от идеята на проф. д-р Силверио Де Рока за взаимодействието между зъбно-челюстната система и позата на тялото


 

 

Отрицателното влияние на  зъбно-челюстните деформации  върху стойката на тялото е добре известна. Статично регулиране на позата е дадено от тоничната постурална система.Постуралната (позиционна) реактивност представлява измерване автоматичната регулация на стойката посредством реакциите на положение.

 

Автоматичната регулация отразява процесите на съзряване на мозъка в моторно и ментално направление. Предпоставка за правилно психо-моторно развитие е нормалната постурална функция на централната нервна система, съдържаща постоянното автоматично запазване и превключване на заеманото от тялото положение в пространството.

 

 

Монофункционална постурална рехабилитация взема предвид тези явления и именно те са в основата на развитието на Устройство за равновесие на тялото, което е създадено от проф. Де Рока.

 

Благодарение на МПР медицински специалисти като рехабилитатори, лекари по дентална медицина, педиатри и др. ще могат да лекуват произхода на патологията, а не просто симптомите, по прост и функционален начин.

 

 

На събитието ще имате възможността:

 

  • Да се запознаете с първия и единствен уред, предназначен за рехабилитационни терапевти (физиотерапевти, остеопати, хиропрактици и др.) за постурална рехабилитация. Това е първото устройство на пазара, способно да противодейства на отрицателните ефекти на зъбно-члюстния апарат върху стойката на тялото.
  • Да извършете подробна клинична постурална диагностика
  •  Да установите връзката между зъбно-челюстния апарат и тоничната постурална система
  • Да се запознаете с връзката между диета, хранене и непоносимост, свързани с постоперативни заболявания

На 24 април от 19ч., в х-л Марица, Пловдив и на 26 април от 19ч. в х-л Маринела, София проф. Де Рока ще презентира МПР и работния протокол на МПР за всички медицински специалности.

 

За записване и въпроси се свържете с организаторите чрез:

имейл: vskutaru@meil.ru

телефон: 0894 540 559

 

Проф. Силверио Де Рока е дипломиран лекар дентална медицина, като има и следдипломна квалификация по функционална ортопедия от университета в Буенос Айрес, Аржентина. Освен това той  има специалност по протетична дентална медицина към университета в Торино, Италия. Той също така е професор в  Колежа по дентална медицина в Мексико и доцент в Международния колеж по остеопатична медицина в Милано, Италия.

 

Коментари