Публикация

ПЪРВИ НАУЧЕН КОНГРЕС „НАУКА И ПРАКТИКА - РЪКА ЗА РЪКА“ ВЪВ ФАКУЛТЕТА ПО ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА В ПЛОВДИВ

ПЪРВИ НАУЧЕН КОНГРЕС „НАУКА И ПРАКТИКА - РЪКА ЗА РЪКА“ ВЪВ ФАКУЛТЕТА ПО ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА В ПЛОВДИВ

Факултетът по дентална медицина съвместно с Районната колегия на БЗС - Пловдив за първи път организират ПЪРВИ НАУЧЕН КОНГРЕС ПО ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА „НАУКА И ПРАКТИКА - РЪКА ЗА РЪКА“ : 20 - 21 АПРИЛ 2018, В АУЛА МАГНА НА ФДМ - ПЛОВДИВ.


В конгресната програма са включени: 15 научни доклада, 20 постерни презентации и 8 пленарни лекции от авторитетни чуждестранни специалисти по дентална медицина от Израел, Италия и Русия и от водещи лектори от ФДМ - Пловдив. Като съпътстваща програма в рамките на форума се провеждат и шест теоретично-практически курса.

 

Денталната гилдия от страната очаква с интерес в рамките на конгреса обсъждането на най-новите тенденции в денталната медицина – приложението на иновационни технологии и материали, съвременни подходи при диагностиката в ендодонтията, използване на съвременни биоматериали в имплантологията и интердисциплинарно лечение при сериозни нарушения на оралното здраве на пациентите.

Редица новости от клиничната дентална практика, като лазер-доплер флоурометрия, най-нов клас интраорални камери, а също и представянето на интересни случаи от протетиката и ендодонтия и 

най-новите тенденции при ортодонтското лечение са във фокуса на двудневния научен форум.

 

Над 330 са регистрираните участници - от град Пловдив, от сродните факултети и дентални специалисти от страната. Сред тях са много млади научни изследователи - докторанти, постдокторанти и специализанти, както и студенти.

 

Интересни дискусионни акценти ще бъдат: в областта на денталното лечение - планирането и съобразяването с естетиката при дентални възстановявания; при протетичното лечение - неснемаемо и снемаемо протезиране в детска възраст, както и протетично лечение на дефекти в лицево-челюстната област; новостите на профилактиката и лечението на оралните заболявания в детска възраст. Така на този първи съвместен за пловдивската дентална общност Конгрес си дават среща науката и практиката, за да изпълнят основната цел и конгресно мото „Наука и практика - ръка за ръка“ в името на по-доброто здраве.

 

Организационните домакини от ФДМ-Пловдив и РК на БЗС - Пловдив очакват ползотворното провеждане на Конгреса и превръщането му в традиционно научно събитие за академичния календар на университета и за съсловната общност на град Пловдив.

 

 Официалното откриване на Първи Научен конгрес „Наука и практика - ръка за ръка“ е днес (20.04.) от 14.00 часа в зала Аула Магна на ФДМ - Пловдив. Научната програма и курсовете продължават и в утрешния ден (21.04.). Всички събития са в „Аула Магна“ (1 етаж, ФДМ-Пловдив, бул. Христо Ботев №3).

Прикачени файлове

pdf
ПРОГРАМА
ПРОГРАМА I-ви КОНГРЕС "НАУКА И ПРАКТИКА - РЪКА ЗА РЪКА" : 20-21. 04. 2018 - ФДМ-ПЛОВДИВ

Коментари