Публикация

Безплатни консултации и прегледи за инфекциозна мононуклеоза и други херпесни инфекции.

 Безплатни консултации и прегледи за инфекциозна мононуклеоза и други херпесни инфекции.

Специалистите от Катедрата по инфекциозни болести при ВМА-София организират безплатни консултации и прегледи на лица с инфекциозна мононуклеоза и други херпесни инфекции.


Херпесните инфекции се предизвикват от голяма група вируси, които се проявяват с разнообразна клинична картина. Характерните симптоми са:

  • повишена температура
  • увеличени лимфни възли
  • обриви по тялото и лигавиците
  • увеличен черен дроб и слезка

Най-честите болести, причинени от тези вируси са инфекциозна мононуклеоза, варицела, херпес зостер, цитомегаловирусна инфекция, лабиален и генитален херпес, синдром на хроничната умора. Механизмът на предаване чрез слюнка и други телесни секрети са причина за улесненото им разпространение в затворени колективи. Човек се заразява с тях предимно в ранна детска и юношеска възраст. Поради разнородното клинично проявление, социалната значимост и особености в лечението им, херпесните инфекции изискват консултация от лекар специалист по инфекциозни болести.

 

Прегледите ще се проведат в периода 25-27 април 2018 г., от 10:00 до 14:00 часа в кабинет № 108 на Катедра по инфекциозни болести на ВМА-София. 

За целта е необходимо да бъде направено предварително записване на тел.:                            02/92 25989; 02/ 92 26125– от 08.00-14.00 часа.

Не се изисква направление от личния лекар.

Адрес: София. ул. "Св. Георги Софийски" № 3.
Как да ни откриете?
Сградата на Катедрата по Инфекциозни болести се намира в двора на ВМА с възможен достъп:
1) вход от портал "Комина", който се намира вдясно от фасадата на болницата
2) вход от ул. Хан Персиян до СБАЛ по белодробни болести "Св. София"

Коментари