Публикация

5 оръжия в борбата с хранителните зависимости

Всяка една стъпка трябва да бъде направена, за да се храним здравословно


Не бройте калории

Не гледайте само колко калории съдържа една храна, четете етикета със съставките – има храни, които съдържат минимални калории или дори нула калории, но имат доказан негативен ефект както върху загубата на тегло, така и върху здравословното ни състояние. Затова е добре щателно да прочетете какво пише върху опаковката на храната, която купувате.

Пропуснете опциите с 0 калории – тези храни и напитки съдържат нездравословни изкуствени подсладители или други добавки, които може да имат по-негативен ефект дори от калоричните им алтернативи.

не бройте калории, намерете здравословни алтернативи на вредните храни

 

Намерете здравословни алтернативи на вредните храни

Ако ви се яде торта - направете си торта, Пак ще използвате висококалорични съставки за направата й, но поне ще знаете какво точно има в нея и ще избегнете приема на вредни добавки, които имат за цел да направят продукта възможно най-дълготраен и това да е за сметка на вашия организъм.

Не започвайте деня си с овкусено кафе

Заменянето на овкусеното кафе с чисто, зелен чай или други алтернативи може да има благоприятен ефект върху контрола на апетита през целия ден.

Без добавена захар

Избягвайте добавената захар – всъщност голяма част от храните сами по себе си съдържат захар, затова не е необходимо да добавяме още повече. Ето списък с някои храни, които може да ви изненадат с това, че съдържат захар.

спряването с хранителните зависимост понякога иска помощ

Професионална помощ

Преборването с хранителната зависимост може да бъде също толкова трудно, колкото спирането на алкохола или отказването от наркотиците. При многобройни неуспешни опити и поемане в грешна посока се губи мотивация и вяра, че може да се справите с проблема и е възможно да имате нужда от професионална помощ. Колкото по-скоро адресирате проблема до фитнес инструктор, специалист по хранене, лекар или друго лице, което може да ви окаже помощ, толкова по-скоро можете да започнете да живеете по-здравословен начин на живот.

Коментари