Публикация

БЛС събира медицинския елит на научна конференция в Несебър

Представители на FEMS и CPME ще вземат участие в тазгодишния научен форум


За четвърта поредна година, Български лекарски съюз организира една от най-мащабните научно-практически конференции в сферата на здравеопазването в България. Научният форум ще се проведе в периода 26-29 април в гр. Несебър. Целта на конференция е представители на научния елит от различни области на медицината да споделят своите виждания и иновативни подходи относно водещи и актуални теми свързани със здравеопазването.

 

Тазгодишното събитие ще се фокусира в две основни направления – „Управление на риска в медицинската практика – компликации, пропуски и неудачи“ и „Спешни състояния – своевременност, достъпност и качество, като превенция за медицински пропуски“. Два дни водещи имена в медицината у нас ще представят стратегически проучвания, идеи и подходи, базирани на медицински факти и постижения. Тази година научния форум ще има международно присъствие от страна на FEMS /Европейска федерация на наетите лекари/ и CPME /Постоянен комитет на европейските лекари/. Иновации в почти всички области в медицината – хирургия, кардиохирургия, ендокринология, неврология, токсикология и др., ще бъдат показани пред над 300 представители на лекарското съсловие.

 

Предстоящата научна конференция е сред най-големите форуми за здраве у нас. Тя е само част от дейностите, които Български лекарски съюз провежда в посока продължаващо медицинско обучение на лекари.

“Убеден съм, че обмяната на мнения и опит, ще изпълнят целите на Четвъртата конференцията на БЛС, за обогатяване на научно-практическите познания на участниците и укрепване на общественото доверие към родните медици, така необходимо за здравето на нацията ни“, коментира председателя на БЛС, д-р Венцислав Грозев. „Горд съм с начинанието на БЛС, защото то олицетворява една от основните мисии на съсловната ни организация – да задържим лекарите в България, като им предоставим възможност за повишаване на квалификацията и респективно - перспективи за достойно кариерно развитие“, допълни д-р Грозев.

Коментари