Публикация

Казаха ми, че детето ми ще се роди със синдром на Даун

разказ за една лекарка от малък град с голямо сърце


Здравейте, искам и аз да ви разкажа за един невероятен лекар, но на първо място - невероятен човек, на когото попаднах.

Моята история

Преди няколко години забременях и като всяка жена започнах да ходя на редовни консултации при АГ. След втория месец, трябваше да направим изследвания , които прави всяка бременна жена. На теста за ДАУН, моят резултат беше положителен. Бях страшно притеснена, защото не знаех нищо за болестта, не знаех и какво се случва с детето ми.

Моята лекарка, д-р Божикова от болницата в гр.Разлог, ме успокои и ми каза,  че тя е  100% сигурна, че детето ми е добре и няма нищо, което трябва да ме притеснява, Бях изпаднала в пълен ужас, докато дойде така чаканият  час за преглед. Той беше насрочен чак след един месец при друг специалист в София. Трябваше да повторим изследванията

За това време остарях с 10 години. Но  д-р Божикова беше неотлъчно до мен и ме успокояваше, казваше ми, че  всичко с детенцето ми ще е наред!

 

Вапреки старата техника, с която работи в държавната болница в града, тази жена беше права! На прегледа ми в София се оказа, че първите резултати са грешни! Но никой не знае аз през какво минах.

Благодарение на докторката не махнах детенцето преди втория тест

Благодарение на нея сега се радвам на едно много палаво и сладко момченце вече почти на 3 годинки.

Тя ме изражда и първото нещо, което попитах беше дали детето е с  поставена му още преди да се роди диагноза . Тя ми се усмихна и ме прегърна. Каза ми, че детето е здраво и му няма нищо. Цяла седмица след раждането не спираше да идва при мен , а аз все това си питах. Всеки ден по 3 пъти идваше и ме успокояваше. Тази жена е невероятен лекар, но на първо място е ЧОВЕК! Казвам го с пълното съзнание, понеже в малкия град, в който живеем, и държавната болница, такива лекари са 1 на 10 000 000!

 

                                                                                                                      Мария Джупанова

 

Очакваме и вашата история за лекаря или лекарите, които са оставили отпечатък в живота ви. Да разкажем заедно за добрите лекари!

Коментари