Публикация

Попитаха ме "Искаш ли да ходиш?" и направиха чудо

Едно младо момиче ни казва: Вярвайте в чудесата и вярвайте в лекарите, защото така се случва чудото


Казвам се Зорница и искам и аз да разкажа моята история и за чудесата в живота.

 

През август 2010г. съдбата ме срещна с един лекар и неговия екип

и след тази среща животът ми се промени завинаги към по – добро. Срещата с Д-р Янаки Янакиев от болница „Медлайн” – гр. Пловдив промени живота ми завинаги. Когато се срещнах с него за преглед, бях отчаяна и позагубила надежда, но явно д-р Янакиев видя, че все още има искрица надежда в мен и ми зададе един обикновен, прост,но съдбоносен въпрос:

"Искаш ли да ходиш?"

 поех си дълбоко въздух и казах:"Искам! Повече от всичко на този свят!".

Така на този ден бях оперирана и три дни след това вече усетих земята под краката си. Направих първите си стъпки… Чувството е невероятно! От тогава мина доста време, но и днес помня този ден и винаги се вълнувам, защото след тази среща Д-р Янакиев не просто ми помогна да проходя, а ми върна мечтите, върна ми надеждата, вярата, върна ми живота!

Към днешна дата вече инвалидната количка и проходилката останаха в историята и се радвам, че не се налага да ги използвам и че не съм зависима от тях. В крайна сметка борбата на Д-р Янакиев беше за моята физическа независимост – с общи усилия я постигнахме. И както казва Дан Браун в книгата си „Изгубеният символ” - "Знанието е сила, а правилното знание позволява на човек да върши чудеса, почти божествени дела."

Д – р Янакиев и неговият екип са точно такива Лекари отдадени на професията и мисията да си лекар и да помагаш на другите.

 

Благодаря на Д -р Янаки Янакиев и на целия екип в МБАЛ „Медлайн” за това, че направиха чудото за мен и че имам щастието да ги познавам и най – накрая в живота си попаднах на точните лекари с големи сърца и отдадени на работата си и на това да помагат в битката за физическа независимост!

Борбата е трудна, не е лесно, но усилията си заслужават!

Зорница днес ходи благодарение на д-р Янакиев и неговия екипТрудно е, но не е невъзможно!

Днес няма по- щастлива от мен! Няма по – голямо щастие от това да можеш да ходиш! Всичко зависи от нас. Иска се малко воля и упоритост и тогава чудесата се случват – чудото, наречено прохождане. Когато човек иска нещо,  той се бори до край, колкото и да е трудно, защото само тези, които се борят, успяват!

Зорница Войничанска

 

В галерията към публикацията можете да видите снимките на д-р Янакиев и целия екип от МБАЛ "Медлайн" - Пловдив, които Зарница ни изпрати. 

 

Очакваме и вашата история за лекаря или лекарите, които са оставили отпечатък в живота ви. Да разкажем заедно за добрите лекари!

 

 

Коментари