Публикация

Вижте новите профилактични кампании на медицинска лаборатория "ЛИНА" през май и юни

Вижте новите профилактични кампании на медицинска лаборатория "ЛИНА" през май и юни

Новите профилактични кампании на медицинска лаборатория „ЛИНА” за месеците май и юни 2018г. включват: комплексно изследване на кръв и урина с 38 показателя; полов хормон по избор; тиреостимулиращ хормон (TSH) за функцията на щитовидна жлеза и изследване на цитонамазка (PAP тест)


 

Новите профилактични кампании на медицинска лаборатория „ЛИНА” за месеците май и юни 2018г. включват:  комплексно изследване на кръв и урина с 38 показателя; полов хормон по избор; тиреостимулиращ  хормон (TSH) за функцията на щитовидна жлеза и изследване на цитонамазка (PAP тест).

 

Профилактичните кампании се провеждат в областите Бургас, Варна и Ямбол и се извършват в самостоятелните филиали на „ЛИНА”.  За тях не е необходимо предварително записване или талон от лекар.

 

Повече за профилактичните кампании?

 

Комплексното изследване на кръв и урина с 38 показателя включва: пълна кръвна картина (16 показателя),  глюкоза, урея, креатинин, пикочна киселина, холестерол, триглицериди, общ белтък,  албумин, чернодробни ензими: АсАТ, АлАТ, ГГТ;   урина - общохимично изследване и седимент (11 показателя).  До края на месец юни то ще се извършва на преференциална цена от 14лв. вместо 31.50лв. Комплексното изследване на кръв и урина е подходящо за хора от различни възрасти.

 

През май и юни всеки от половите хормони  LH, FSH, Estradiol, Progesteron, Prolactin  и Testosteron ще е на цена от 7лв. вместо 14лв. Пациентите могат да изберат един или да комбинират няколко. Препоръчително е при регистрация в лабораторията дамите  да посочват  фазата на последната редовна менструация.

 

Лаборатория „ЛИНА” продължава да прави скрининга на щитовидна жлеза по-достъпен. В последните години все повече хора страдат от заболявания, свързани с нея, като периодичното изследване на определени хормони е важно за проследяване  на ефекта от лечението. Един от основните ориентири  за това дали функцията на щитовидната жлеза е повишена, понижена или нормална е тиреостимулиращият хормон (TSH). Затова по време на кампанията той е на цена от 6лв. вместо 12лв.

 

Специално за дамите лаборатория „ЛИНА”  обръща поглед и към превенцията на рака на маточната шийка и по-точно към изследването на проби от цервикална намазка (PAP тест). Така до края на юни изследването на цитонамазка ще става на цена от 8лв. вместо 15лв. Необходимо е пациентките да посетят гинеколог за взимане на проба, след което да я донесат в лабораторията.

 

Профилактичните кампании важат за областите Бургас, Варна и Ямбол. Таксата манипулация е 2лв. Резултатите от изследванията могат да бъдат проверени онлайн на сайта www.lina-bg.com

 

Коментари