Публикация

Състоя се Първия здравен фармацевтичен форум

За по-малко от 4 часа над 500 човека измериха кръвната си захар.


 

На 21 април в Пловдив се проведе Първия здравен фармацевтичен форум, организиран от студентите на АСФБ към Медицински университет-Пловдив.

 

Мотото на форума бе „Твоето здраве, в твоите ръце!“, тъй като събитието обединява пет от най-значимите проблеми на съвременното общество: епилепсията като заболяване, превенцията на диабет, злоупотребата с антибиотици, водеща до резистентност на бактериите, борбата със СПИН и все по-нездравословния начин на живот.

 

 

Той се състоя на две от най-оживените места в града. На територията на Гребната база бяха подготвени въпроси, предизвикателства и интересни игри. Любителите на стрийтфитнеса имаха удоволствието да тренират с екип от професионални инструктори. Цел на кампанията е насърчаването към здравословен начин на живот. Специално за дамите присъстваха Зумба тандем. 

 

Членовете на „Асоциация на студентите по Фармация в България“ – организатори на събитието, бяха закупили със собствени средства сезонни плодове и бутилки минерална вода, които раздаваха на случайните минувачи и участници в събитието. 

 

В един от известните търговски центрове имаше достъп до безплатно измерване на кръвната захар от студенти, детайлно и индивидуално запознаване със заболяването „епилепсия“, полезни съвети относно разумната употреба на антибиотици. Доказателство за добрата работа и доверието към студентите при измерването са хората, които до последно останаха да чакат и се надяваха да има останали тест ленти, но бяха изчерпани поради огромния интерес.

Коментари