Публикация

Ангелите в бели престилки спасиха живота на малкия Пресиан

Много са добрите лекари в България


Казвам се Бояна Захариева от гр Шумен и искам да ви разкажа за Ангелите в бели престилки, които спасиха един детски живот, а именно живота на моя син Пресиан.

Нашата история

Когато Пресиан беше 7 месечно бебе, му бе поставена диагноза Хидроцефалия. Имплантирана му беше клапа, но тя направи множество усложнения, които поставяха детенцето ми на прага между живота и смъртта. Няма да разказвам за първите му усложнения, тъй като няма да се съберат в два реда Ще ви разкажа за последното, което беше голямо изпитание за лекарите и за нас, като родители.

След поредните 9 операции поради отхвърляне на клапа илиус, детенцето ми беше добре, докато един ден не започна да вдига много висока температура. Видимо детето изглеждаше добре, но вдигаше много висока температура с втрисане и посиняване. Озовахме се в УМБАЛ "Св. Марина", гр.Варна със съмнение за ендокардит. Влязохме на 16.09.16г в Първо детско отделение и там за първи път се срещнах с Ангелите в бели престилки, за които искам да ви разкажа Това беше нашата първа среща с детските кардиолози - доц.Маринов, доц. Шивачев и д-р Бояджиев  - прекрасни професионалисти и хора. Благодаря им за грижите и отношението към сина ми и към мен като родител!

След известно време ендокардитът бе отхвърлен и Пресиан беше изпратен на консулт в неврохирургията на УМБАЛ Св.Марина. Там ни посрещна проф. Енчев - великолепен! След консулта се установи инфектирана клапа и инфектиране на организма. Неврохирурзите трябваше да извадят старата клапа, да се изчисти организма на детето и да поставят новата клапа. Нашия случай поеха доц.Т. Аврамов, д-р Т.Кондев и д-р Захариева. Винаги неотлъчно до детето и до мен, до последно, и до днес. След махане на старата клапа и поставяне на изкуствен дренаж и назогастрална сонда детето, ми бе откарано в Интензивен сектор ДОИЛ, където достъпът за родители беше ограничен. На вратата на ДОИЛ ме посрещнаха две прекрасни жени - д-р Е. Желева и ст.м.с Д.Василева - прекрасни!

 

Пресиан беше изцяло на техните грижи. Падна голяма и мъчителна борба за спасяването на живота му. Предприеха много рисково лечение за него. След 20 дневен престой на сина ми в ДОИЛ - наблюдение и лечение, неврохирурзите поставиха новата клапа. Детето започна да се възстановя и така на 25 .11.16г. се прибрахме вкъщи.

Благодарение на Ангелите в бели престилки аз имам едно прекрасно слънчево момченце!

Много са добрите лекари в България

От все сърце благодаря на проф. Йотова като началник на Детско отделение, на всички лекари от Първо Детско отделение. Благодаря на ДОИЛ - д-р Желева и ст.м.с .Д. Василева Благодаря на доц.Т. Аврамов, д-р Кондев и д-р Захариева, които се грижиха за сина ми.

Бъдете живи, здрави и благословени!

Прекланям се пред професията, която упражнявате!

Благодаря Credoweb, че ми позволихте да разкажа за тези Ангели в бели престилки, спасили един детски живот, а именно живота на моя син Пресиан!

 

Коментари