Публикация

Велощафета отбелязва Световния ден на Пулмоналната хипертония

Фокусът са младите хора, страдащи от пулмонална хипертония, които живеят и работят като всеки друг здрав човек


На 5 май 2018 г. от 11:00 ч. около ез. „Панчарево“, в началото на велоалеята към с. Герман,  сдружение  „Асоциация Пулмонална Хипертония“, в партньорство с Автоклуб „Север“ ще отбележи Световния ден на Пулмоналната хипертония със спортно-информационно мероприятие – велощафета. Организаторите са предвидили засаждане и няколко дръвчета, като символ на волята за живот на младите хора, борещи се с това заболяване. 

Инициативата

Всяка година на 5 май се отбелязва Световния ден на Пулмоналната хипертония. 80 организации и групи по света участват с различен род дейности, като по този начин се цели повишаване на осведомеността за това заболяване -  един от способите е чрез споделяне на истории на хора, живеещи с него.

Пулмонална хипертония, световен ден, дари дъх, велощафета

ДАРИ ДЪХ

Тази година фокусът е насочен към младите хора, страдащи от пулмонална хипертония, които живеят и работят като всеки друг здрав човек. Глобалната кампания, която ще се проведе от 5 май до 31 май ще премине под надслов „ДАРИ ДЪХ“. Нейната цел е да се обръща внимание на значението на подобряването на качеството на живота и неговата продължителност на повече от 25 милиона души, живеещи с това заболяване по целия свят.

Коментари