Публикация

Смарт медицина на Булмедика/Булдентал

В Интер Експо Център ще бъдат представени над 250 иновации в медицинската и денталната практика от 16 до 18 май


От 16 до 18 май Интер Експо Център ще събере модерните решения и новото поколение оборудване, даващи тласък в развитието на смарт медицината. Тази година над 200 фирми директни изложители от България и чужбина ще представят повече от 870 бранда от 50 държави на изложение Булмедика/Булдентал.

“Над 250 иновации от медицинската и дентална практика очакват посетителите на 52-ото издание”, съобщават организаторите от Интер Експо Център. Това са продукти от България, Германия, Франция, Швеция, Китай, Южна Корея, Швейцария, Израел, Словакия, САЩ, Словения, Италия, Холандия, Австралия, Полша, Испания, Малайзия, Австрия ,Русия, Канада, Япония, Белгия и други.  

Вижте програмата на изложението - посетителите ще имат възможност да направят безплатни изследвания и да участват в анкета за 5 награди

Създадено в България

Специалистите ще се запознаят с първия български апарат за електротерапия с ниско и средночестотни токове. Той притежава възможност за добавяне на различни модули за комбинирана физиотерапия (ултразвук, магнит, вакуум, лазер).

На посетителите ще бъде представен и мобилен ултразвук за физиотерапия на 1 и 3 MHz на немската фирма ZIMMER. Новата платформа за бърза диагностика (POCT) на канадската RAPIDS® използва революционен дизайн с бързо и надеждно измерване. Сред предложенията е и бързият апарат за измерване на глезен-брахиален индекс (ABI), който дава точни резултати само за една минута.

Софтуер за медицинската практика

Забързаното и натоварено ежедневие, което съвременната реалност налага, изисква прилагане на възможно най-много „умни“ решения, които да помагат на специалистите да извършват дейността си. Професионалният медицински и дентален софтуер SIMO е предназначен за управление на медицинската практика. Чрез него се съхраняват данните на пациента и неговите резултати. Използването му е пряко свързано с ефективното управление, тъй като SIMO има връзка с медицинската апаратура и изследванията се записват автоматично. По време на изложението ще бъдат представени и предимствата на уеб-платформата easybook. Тя предлага цялостно решение за on-line резервации на услуги, предлагани в категории здраве, красота, бизнес и др.

На Булмедика ще бъдат демонстрирани смарт технологии

Те работят бързо; те са преносими

Новите технологии са бързи и мобилни. На Булмедика/Булдентал ще бъде демонстриран преносимият ехограф SonoScape E1, осигуряващ високо качество на изображението. Сред продуктите е и ултразвуковата компактна цветна доплер система Vinno E35, характеризираща се със своята мобилност. Иновативната 3D/4D функция предоставя цялостно акушерско решение. Ще бъдат представени и принтери на марката Sony. Те осигуряват високо качество на печат и контраст и дават възможност за печат на няколко образа на един филм.

Прецизност на оптичните системи

Модерното оборудване и материали са съществени за пълноценната лекарска практика. Те позволяват прецизно изпълнение на всяка задача. Увеличаващите оптични системи на ZEISS и Designs for Vision помагат за работа с изключителна точност. Електронно-механичен тонометър Диатон измерва безконтактно очното налягане. Професионалният уред има вградени електронни чипове и фина механика. Едно измерване се провежда за ~ 10 секунди за око. Различни системи за дезинфекция се борят ефективно срещу най-опасните патогени.

Възстановяване с кислород и светлина

За подсилване на имунната система и стимулиране на обновителните процеси в целия организъм помага системата за светлинна терапия Bioptron. На Булмедика/Булдентал специалистите ще научат повече за успешната кислородна терапия на американската компания Nu science corp. За първи път в България ще бъдат представени продукти с екстракт от коноп с висока концентрация на веществото канабидиол на фирмата Deep Nature Project GmbH.

Имплантите

Булмедика/Булдентал дава многообразие от решения на специалистите в тази област. Посетителите на тазгодишното издание ще получават изчерпателна информация за новите техники и използвани материали. През изложбените дни представителите на компаниите изложители ще ги запознават с различни импланти и имплантни системи, новостите в зъболечението, оралната хигиена и денталните материали. Отговаряйки на съвременните клинични и анатомични предизвикателства, продуктите съчетават механични и биологични свойства с най-съвременните материали. Те предлагат широки възможности за използване в различни и сложни клинични случаи.

 

През тази година широко застъпени са и областите на образната диагностика, физиотерапията и естетичната медицина. Високотехнологичната интегрирана система за перманентна лазерна епилация на японския производител Fotora ще докаже своите качества. В сферата на криотерапията посетителите ще се запознаят с уреда  Cryopen. Чрез него кожните дефекти могат да се третират бързо и ефективно без увреждане на тъканта.

Светът на медицинските и денталните иновации ще разгърне своя потенциал в Интер Експо Център от 16 до 18 май. Всичко за изложение Булмедика/Булдентал ще откриете на bulmedica.bg.

Коментари