Публикация

Съдов хирург спасява крака на пациент със спешна операция

Надка Неделчева споделя за лечението на своя син и бързата реакция на специалистите от Бургас - Докторе, бъди благословен!


Няма по-благородна професия от лекарската. И мисия по-съдбовна и по-окриляваща от грижата за човешкия живот. Понякога обаче, изплашени и изтощени от битката си с болестта, забравяме да се отплатим за таланта и усилията на спасителите в бяло.

Със своите страхотни специалисти Клиниката ни по съдова хирургия към УМБАЛ "Дева Мария", гр.Бургас, привлича хора от цяла България. Д-р Желев и д-р Николов със сигурност заслужават всяка добра дума, която пациентите имат за тях.

Именно

за голямото човешко сърце на доктор Галин Желев искам да ви разкажа

За д-р Желев!

След дълги обикаляния по лекари и то безуспешно, най- накрая попаднахме в Университетска болница "Дева Мария", гр. Бургас, при д-р Желев. Посрещна ни млад човек, сърдечен, мил, явно много обичащ работата си. Веднага се зае с изследванията на моя 40- годишен син. След изследванията подробно ни обясни какво следва. Тъй като моят син е много твърдоглав, с такт и умение д-р Желев успя да го убеди, че спешно се налага операция по изваждането на тромба. Той пренебрегна почивния си ден и на националния ни празник, 03.03.2016 г., го оперира и така спаси крака му от най-лошото.

 

Нямам думи да изразя благодарността си към този млад и способен лекар за грижите към моя син. При посещенията при сина си виждах колко уморен е д-р Желев, но нито веднъж не ни отказа да сподели как върви оздравяването му. После редовно го посещаваше за консултации.

Благодаря и поклон пред този млад, амбициозен, с главна буква ЧОВЕК, добродушен и с голямо чувство за хумор, за куража, който ни даваше.

Докторе, как мина твоят ден? Поклон пред такива млади и амбициозни лекари, обичащи професията си до болка.

 

Освен да му подаря прекрасното стихотворение на Надежда Захариева, друго не мога:

 

Докторе, не си ли уморен?
Колко ли човешка скръб и жал
в своята душа си насъбрал!
Слагаме във твоите ръце
болката на своето сърце.
Вярваме, че ти ще ни спасиш!
Колко ли е страшно да сгрешиш!
Ти лекуваш нашия живот.
Ти намираш през страха ни брод.
Докторе, а в твоя миг нелек
има ли до теб добър човек?
За нощите ти будни,
за дните твои трудни,
за всеки дъх, от тебе възкресен,
за пулса на живота,
за вярата в доброто, докторе,
бъди благословен!

 

Историята сподели с нас Надка Неделчева от Бургас.

 

Д-р Галин Желев по настоящем е съдов хирург в Отделението по съдова хирургия и ангиология в МБАЛ „Дева Мария” - гр. Бургас 

Коментари