Публикация

Протести за запазване на ловешката болница

Протести за запазване на ловешката болница

Лечебното заведение е в тежко финансово състояние, работещите искат да знаят какво ще е бъдещето му


Продължават демонстрациите за запазване на изпадналата в тежко финансово състояние МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ - Ловеч. Вчера неколкостотин души блокираха главния път София - Варна при пътния възел Абланица, предаде БНР.

 

Очаква се днес Министерството на здравеопазването да поднови преговорите си за вдигане на запора с ръководството на частната „Кардиолайф“ в Ловеч, която е един от големите кредитори на държавната болница в града. 

Държавата да предприеме спешни мерки за спасяване на лечебното заведение

За това настоява изпълнителният директор на болницата д-р Анка Георгиева.

 

Продължаваме с протестите, докато не ни чуят, докато хората не заработят нормално. Ние няма да се затворим, няма да им доставим това удоволствие, но ще продължаваме с протестите, за да им напомняме, че тук има болница, която се нуждае от тяхната помощ“, коментира д-р Георгиева.

 

Без финансиране от министерството болниците не могат да работят. Да се печели от здраве, да се очаква да се работи на печалба - просто е фантазия“, заявяват служители на болницата.

Очаква се в днешния протест медиците да бъдат подкрепени и от жителите на града

Работещите в бившата окръжна болница в Ловеч искат да знаят какво ще е бъдещето на здравното заведение. Те работят втора година, без да получават редовно заплатите си. Някои отделения бяха закрити, защото лекарите напуснаха.

 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на CredoWeb. Изтеглете го безплатно от Google Play или App Store.

Коментари