Публикация

Мъж се опита да застреля фелдшер - според властите това е обикновено хулигантсво

Една история, която някои вече приемат за нормална... Не, не е нормална!


На 6 май 42-годишен мъж от село Завет извиква "Спешна помощ" поради здравословен проблем на жената, с която живее. Докато дошлият на място екип преглежда жената, мъжът вади газов пистолет "Екол Магнум", 9 калибър, и го насочва към фелдшера. Опитва се да произведе изстрел, но не успява.

Агресорът е арестуван и оръжието иззето.

Срещу него са повдигнати обвинения в ... хулиганство, а не в опит за убийство.

Откога да извадиш пистолет е просто хулиганство

питаме ние в опита си да намерим истината в логиката на властта. Колко случаи на насилие срещу медици, изпълняващи своя дълг, трябва да имаме, за да започнат да се взимат адекватни мерки, последвани от адекватни наказания? 

Ако пистолетът беше гръмнал? Тогава? Щяхме да имаме престъпление по невнимание или в състояние на афект?

 

Българският медик работи в изключително неблагоприятни условия, а екипите на "Спешна помощ" - в екстремна среда, в която животът и здравето им са застрашени.

 

Горната история е една от многото и за да стане изключение, трябва и законотворците, и властта, и обществото да реагират адекватно. 

Не, това не е хулиганство, а опит за убийство!

 

Припомняме един призив от 2016 г. Ужасяващото е, че нищо не се е променило.

 

Коментари

Анонимен
9 май 2018 10:29

Властта изцяло е вдигнала ръце и оставя престъпниците да се множат на воля, поощрявайки с бездействието си подобни постъпки. В Америка например подобно дейние щеше да има сериозни последици със сериозни присъди

Чудо е, че има още колеги, които рискуват живота си на работа, незащитени. Не само лекари, но и фелдшери, сестри, шофьори...

Анонимен
8 май 2018 17:08

Хулиганство Зависи кого стрелят. Едно е някакъв фелдшер, друго си е Ахмед Доган...