Публикация

Д-р Чачева - лекарката, за която успехът се измерва с живот

Д-р Чачева - лекарката, за която успехът се измерва с живот

Понякога животът й се усмихва, друг път й маха с ръка, много често се крие срамежливо, но тя го вижда и това я прави щастлива...


Запознайте се с д-р Кристина Чачева - лекарката, която остави шеметната си кариера в Германия, за да спасява бългаските бебета. Жената, за която успехът се измерва не с пари, кариера или популярност, а с всеки нов живот.

 

Д-р Чачева е един от лекторите на предстоящото събитие Бременност и раждане без страх - училище за бъдещи майки, организирано от CredoWeb и МБАЛ Надежда.

 

Професионалният й път стартира през 1996 г., когато започва да следва медицина в София, а четири години по-късно продължава следването си в Германия. През 2009 г. защитава докторантура в Бон. През 2012 г. придобива сертификат за пренатална диагностика DEGUM 2. Оглавявала е отделение за пренатална диагностика в Хамбург, а от 2014 г. е част от екипа на МБАЛ "Надежда“.

 

По време на престоя си в Германия д-р Чачева работи с един от най-известните и изтъкнати специалисти в областта на пренаталната медицина – проф. Томас Кол, въвел вътреутробната едноскопска корекция на спина бифида и оперирал успешно по този метод над 170 деца.

 

През 2015 г. в болница „Надежда“ д-р Чачева прави и първото успешно за България вътреутробно кръвопреливане, а през 2016 г. историята на малката Християна, спасена от д-р Чачева и д-р Михова благодарение на уникална вътреутробна операция – поставяне на дрен в дробовете на бебе в утробата, трогна цяла България.

 

Ако искате да разберете, кои са основните ехографски изследвания по време на бременността и защо са важни за вас и вашето бебче, заповядайте на 16 май в Интер Ехро център по време на изложението БУЛМЕДИКА БУЛДЕНТАЛ от 15.30 до 17 ч.

 

Местата са ограничени! Запишете се за безплатно участие в събитието тук>>>

*Това видео е собственост на Надежда Медия Груп

Коментари