Публикация

Уред от секретна космическа програма лекува болестта на съвремието – болките в гърба

Терапията се провежда в отделението по физикална и рехабилитационна медицина в "Медлайн-Централ Хоспитал" в Пловдив


Може ли малък уред с почти джобен размер да ни избави от най-разпространеното страдание в съвременния живот – болките в гърба?

Да, когато говорим за скенар терапията, заявява старши рехабилитаторът във верига болници „Медлайн-Централ Хоспитал“ в Пловдив Костадин Димитров. Според него става дума за  нетрадиционно лечение, което съчетава съвременна модерна технология и древното лечителско изкуство на изтока. Уредът е разработен като част от секретна руска програма, чиято цел е създаване на малък апарат за поддържане здравето на космонавтите във върхова форма, без да се използват медикаменти. Скенар става достъпен след демократичните промени в Русия, а е вече популярен в целия свят. 

Терапията помага организмът да мобилизира собствените възстановителни способности, да се нормализират обменните процеси и да се възстанови енергийният баланс по един изключително мек и елегантен начин. Широко приложима е при болести на опорно-двигателния апарат, на периферната и вегетативната нервна система, при невралгии и неврити, при дископатии, цервикоартрози и различни по произход  болки в гърба. Не е болезнена, уредът се настройва индивидуално за всеки пациент.

Скенар терапията има енергийно въздействие върху организма - повишава устойчивостта, подобрява имунитета, постига бързо възстановяване след стрес, дълго боледуване, физическо и умствено натоварване. Ефектът настъпва бързо, тъй като се постига хармония и баланс на енергийната система, премахват се блокажите, повишава се жизненият тонус.

За прилагането на скенар терапията няма възрастови ограничения, може да се прави и на деца, заяви началникът на отделението по физиотерапия д-р Илияна Матеева. Според нея най-важното е лечебното заведение да разполага с подготвени специалисти, а  в„Медлайн-Централ Хоспитал“ в Пловдив има сертифицирани терапевти от Асоциация „Скенар България“ с повече от 10-годишен опит.

Коментари