Публикация

„Софиямед“ с нова апаратура за образна диагностика за шестата си годишнина

„Софиямед“ с нова апаратура за образна диагностика за шестата си годишнина

От създаването си до момента в болницата са лекувани над 150 хил. души


Качествено медицинско здравеопазване, водещи специалисти, съвременни оперативни методи, модерна апаратура и професионална диагностика предлага вече 6 години за своите пациенти УМБАЛ и ДКЦ „Софиямед“.

 

Медицинският комплекс започна дейността си на 9 май 2012 г. В навечерието на годишнината от основаването си

болницата закупи последно поколение скенер

Уредът позволява провеждане на целия спектър от компютърно-томографски изследвания, по-добра продуктивност и качество на образа.

"Софиямед" на 6 години

 

От този месец с нови, по-добри функционалности е и ядрено-магнитният резонанс. С актуализирания софтуер се разширява спектърът от изследвания, подобрява качеството на образа, съкращава времето на изследването с около 30%, минимизира шума.

 

Ядрено-магнитният резонанс дава възможност за трактография, посредством която се проследяват мозъчните пътища - изключително важна и ценна в невроонкологията и неврологията.

Инвестицията в съвременна медицинска апаратура е една от основните ни цели. Наясно сме, че в днешно време качествената апаратура, която е в помощ на лекарите, позволява и качествено здравеопазване. Това е нашата основна мисия. Вече 6 години УМБАЛ „Софиямед“ предлага на своите пациенти именно това. Убеден съм, че всеки лев инвестиция си заслужава, доказателство са хилядите благодарни пациенти. Смело мога да кажа, че разполагаме с оборудване и специалисти, като всяка европейска болница, претендираща да прави медицина на високо ниво, коментира д-р Йордан Пелев, управител на болница „Софиямед“.

 

Той допълни, че освен в последно поколение медицинска апаратура

здравното заведение инвестира и в своите кадри

„Болницата се утвърди като лечебното заведение с  качествена база за обучение и научно развитие на специалистите в нея. Нещо повече, предвиждаме създаване на Научен съвет към УМБАЛ „Софиямед“, акцентира д-р Пелев.

 

През 6-те години от създаването си „Софиямед“ се превърна във водещо здравно заведение в страната, разполагащо с едни от най-добрите специалисти. На територията на медицинският комплекс функционират 25 отделения и клиники, осъществяващи дейност в различни медицински специалности. Болничното заведение разшири легловата си база и вече разполага с 626 легла.

Операционният блок е един от най-големите в страната

Разполага с 22 зали, в които годишно се извършват хиляди операции. От няколко месеца болницата е сертифицирана като център за хурургия на ръка, където се извършват едни от най-сложните интервенции.

 

От създаването си до днес в Диагностично-консултативния център са проведени над 400 хиляди прегледа, осъществени са стотици хиляди лабораторни изследвания.

 

„В ДКЦ „Софиямед“ работят над 140 лекари в 40 различни медицински специалности. Разполагаме с 6 лаборатории. Вече можем да предложим на нашите пациенти преглед по специалностите „Детска ендокринология и „Клинична имунология“, обясни управителят д-р Тинка Данчева.

 

Всяка година броят на хората, които избират медицински комплекс „Софиямед“ за своето лечение или диагностика, се увеличава.

За 6 години от създаването си в болницата са лекувани над 153 хиляди души

Извършени са близо 83 хиляди операции, в Спешно-приемно отделение са прегледани около 50 хиляди пациенти, над 1800 бебета са проплакали в ръцете на АГ специалистите и акушерите в „Софиямед“.

Коментари

Браво