Публикация

Безплатни ехографски прегледи за бременни

В Клиниката по акушерство и гинекология на УМБАЛ “Св. Георги“ ще се проведе кампания за безплатни високоспециализирани ехографски прегледи на бременни жени.


 Кампанията е по инициатива на доц. Екатерина Учикова и д-р Борис Стоилов. Този път фокусът е в трети триместър или след 28 гестационна седмица, за проследяване на растежа на плода, здравословното му състояние (Dopp ler+околоплодни води), позицията на главичката, състоянието на плацентата, част от анатомията и при възможност да се види в 3/4D лицето на бъдещото бебе.


Ехографското изследване ще се извърши на всяка бременна от д-р Борис Стоилов, а преди него от гостуващ на клиниката акушер-гинеколог. След прегледа жените ще получат  пълни разяснения за състоянието на растящия в тях плод от д-р Стоилов, както и насоки за проследяване на бременността от вашия наблюдаващ гинеколог, ако има нужда.

 

Всяка бременна, която е навършила 28 гестационни седмици и желае да бъде прегледана безплатно, трябва да се запише на телефон 032/602827. Местата са ограничени. Прегледите ще се осъществят от 14 май до 17 май.

Коментари