Публикация

Кампания "ЕВРОМЕЛАНОМА" 2018

Кампания "ЕВРОМЕЛАНОМА" 2018

Асоциацията на студентите по Фармация във Варна (АСФВ) организира кампания за превенция на рака на кожата ‘‘ЕВРОМЕЛАНОМА” 2018.


Уважаеми колеги,

Проучванията показват, че меланомът е най-рядкото, но най-сериозното от всички ракови заболявания на кожата. Меланомът често има добра прогноза, когато е открит рано. При дебелина на тумора до 1 мм, след отстраняването му, 95% от пациентите оздравяват.

 

Ето защо ние, студентите от Медицински университет – Варна, осъзнаваме колко е важно гражданите да бъдат информирани колко често и при какви симптоми е необходимо да посетят дерматолог.

 

За пета поредна година Асоциацията на студентите по Фармация във Варна (АСФВ) организира кампания за превенция на рака на кожата ‘‘ЕВРОМЕЛАНОМА” 2018, съвместно с Асоциацията на студентите по медицина (АСМБ) и Асоциацията на студентите по дентална медицина (АСДМ)  и с пълната подкрепа на Студентски съвет и ръководството на МУ-Варна.

 

На 14.05 и 15.05 кампанията ще се проведе на два пункта – площад Севастопол и пред Медицински университет – Варна, където ще се раздават флаери с информация за заболяването и начините за диагностика и лечение.

 

На 15.05  от 18:00ч. в зала 104 на Факултета по Фармация ще се проведе презентация на тема “Иновация в слънцезащитата от Eau Thermale Avene – 2018”, представена от д-р Славена Кателиева като заключителна част от кампания “Евромеланома 2018” на Асоциацията на студентите по Фармация във Варна.

Коментари