Публикация

Национална кампания за профилактика на рака на кожата

Центърът по алергология и дерматология в УМБАЛ „Пълмед“ и Клиника Медидерма се включват в Евромеланома 2017 – Национална кампания за профилактика на кожен рак.


 Водещият специалист по дерматология и алергология доц. Румяна Янкова ще извършва прегледи и консултации за пациенти със съмнителни пигментни тумори, бенки и други образувания.

 

Нещо повече, доц. Янкова ще продължи своята активна дейност с Детска Евромеланома, чийто инициатор е от доста години, за профилактика на рака на кожата още от ранна детска възраст. Кампанията създава възможности за предпазване от развитието на кожен рак, за неговото навременно откриване и успешно лечение, особено актуално поради тенденцията за зачестяване на случаите през последните години.

 

Прегледите и консултациите ще се осъществят на 16 май от 12.00 до 14.00 часа в УМБАЛ „Пълмед“ и от 14.30 до 15.30 часа в Клиника Медидерма. Необходимо е предварително за писване на час на следните телефони:

 

Тел. 032/ 607 349 – за прегледи и консултации в Център по алергология и дерматология в УМБАЛ „Пълмед“

Моб. тел 0885660866 – за прегледи и консултации в Клиника „Медидерма“

 

Доц. Румяна Янкова е специалист с дългогодишна практика. Ръководи Центъра по алергология и дерматология в ДКЦ и УМБАЛ "Пълмед". Дългогодишен завеждащ на сектора по алергология е към МУ - Пловдив. Като преподавател тя се занимава с обучение на студенти по медицина и стоматология, обучава лекари - специализанти по дерматовенерология и алергология, бакалаври по медицинска козметика. Член е на Борда на съветниците на Института за клинични експертизи - Франция и е съосновател на българския филиал на същия институт. Член е на ръководството на Българското дерматологично дружество и заместник-председател на Секцията по дерматоалергология, както и член на Европейската академия по дерматология и венерология. Оглавява организационните комитети на ежегодни регионални дерматологични конференции, председател е на сдруженията "Дерматология и венерология" и "Сдружение срещу кожния рак".

Коментари