Публикация

Мехлем с конопено масло ме спаси от ужасни болки

Млад мъж с множествена слероза от Асеновград споделя как облекчава страданията си с помощта на специален лечебен сорт коноп


"Преди шест месеца редом с всички други  усложнения на множествената склероза, получих  и възпаление на тригеминалния нерв", споделя Никола от Асеновград, който от години се бори с тежко заболяване.  Болката му била толкова силна, че не можела да се  сравни с никоя, изпитвана преди това.

"Провокираше се от допир, движение, дори лек полъх, като не можех нито да говоря, нито да се храня. Започнах да приемам нестероидни болкоуспокояващи, които временно облекчаваха състоянието ми, но получих куп странични реакции. Достигнах до такова състояние, че сам започнах да търся информация  за алтернативни начини за лечение на възпалението", разказва младият мъж.

 

Така попаднал на информация за конопеното масло, което от векове се използва в медицината. Започнал да слага чисто конопено масло в областта на лицето, където усещал силната болка. 

"За съжаление нямаше голям ефект и пак продължих с хапчетата. След известно време една приятелка на жена ми сподели, че е разбрала за чешки продукти на базата на специален лечебен сорт коноп, които отскоро се предлагат в България и нейни близки били доволни от тях", продължава Никола.

Решил да опита с мехлема Каннадерм Ментолка Екстра, който е препоръчан за силни болки в областта на тялото 

Не беше минал и час след първото намазване, болката намаля значително и стана по-пососима. След това продължил да го нанася по няколко пъти на ден и болката изчезнала напълно.

"Най-много се радвам, че успях да излекувам възпалението на нерва само чрез натурални средства, без други лекарства, защото в моето състояние не мога да си позволя допълнително натоварване на организма с химични вещества", казва пациентът.

 

Мнението на експерта маг.-фарм.  Дорияна Чакърова за лечебните свойства на конопа:

 

Каннадерм Ментолка Екстра има приятен охлаждащ ефект със силно обезболяващо и противовъзпалително действие, което се дължи на неговия състав. Специалният сорт конопено масло е в синергично действие с екстракти от черен оман, ванилия, ментол, арника и др. Канабиоидните алкалоиди повлияват съединителната тъкан, като не само обезболяват, но и възстановяват увредените участъци. Арниката и ванилията имат силен противовъзпалителен ефект, а ментолът разширява кръвносните съдове, за да се засили действието на лечебните съставки. Създаден на базата на емулсия, мехлемът прониква бързо през кожата, за да достигне мястото на болката. Препоръчвам Ментолка Екстра при всякакви състояния, съпроводени с болкова симптоматика, като дископатии, плексити, дискова херния, травматизъм и др. Продуктите на марката Каннадерм са изцяло натурални и притежават четири сертификата за качество. Могат да се прилагат за лечение на псориазис, акне, гъбички по кожата и ноктите, косопад и др.

Коментари