Публикация
На 31 май започва IX-та Национална конференция по хранене и диететика
Български и международни експерти ще обсъждат актуални проблеми касаещи правилното хранене
Събитието ще се проведе между 31 май и 02 юни в МДУ “Фр. Ж. Кюри” във Варна. Организатор на събитието е Българското дружество по хранене и диететика с председател проф. Божидар Попов. Основните теми на конференцията са свързани с физиологията и биохимията на храненето, състава и безопасността на храните. Конференцията ще даде отговор на въпросите: какво е правилното хранене при децата, кои са новите храни и медикаменти при лечението на съвременните заболявания, кои са основните причини за затлъстяването и свързаните с него заболявания и други. Лектори на събитието са специалисти от УМБАЛ “Царица Йоана”, медицинските университети в София, Пловдив, Варна, Плевен, експерти от Националния център по обществено здраве и анализи. Презентации ще имат и чуждестранни експерти от Националния център по технология на храните в гр. Одеса, Украйна.
Повече информация може да намерите тук.
Коментари