Публикация

МАСТЪР КЛАС ПО ОНКОЛОГИЧНА ФАРМАЦИЯ' 2018 - много интересна програма и практически уъркшоп

МАСТЪР КЛАС ПО ОНКОЛОГИЧНА ФАРМАЦИЯ' 2018 - много интересна програма и практически уъркшоп

За втори път в България, Български фармацевтичен съюз /БФС/ и Българското сдружение за онкологична фармация /БСОФ/ организират основен Мастър клас по онкологична фармация. Той ще се проведе гр. Пловдив, Парк-хотел Санкт Петербург, в периода 21-24 юни 218г.


Програмата е разработена от European Society of Oncology Pharmacy /ESOP/ като обучението ще се проведе от лектори от България и ESOP.  Тридневният курс дава базови знания и умения, свързани с приготвянето на цитостатици, според Европейските стандарти за качество и Добрата фармацевтична практика.

 

Кратко представяне на лекторите във Втори Мастър клас по Онкологична фармация. Водещ лектор от Франция е проф. Ален Астие - Заместник-председател на ESOP за периода 2016 – 2019 г. Ален Астие е професор по клинична фармакология и биофармация, ръководител на катедра "Фармация", университетска болница "Анри Мондор", Париж, Франция.

 

Професор Астиер защитава докторска дисертация с фармацевтични проучвания (PharmD) през 1972 г. в Парижкия университет V René Descartes. Има завършена докторска степен по биологична и структурна химия през 1976 г. в Париж XI университет във Франция. Допълнително е завършил клетъчната фармакология (Ecole Pratique des Hautes Etudes, Париж, Франция, 1984) и получава своята хабилитация за използване на радио елементите в биологията през 1986 г. (CEA, Orsay, Франция). Бил е асистент по фармацевтична химия от 1977-1981 г., Фармацевтичен факултет, университет "Париж XI", Франция.

 

Понастоящем професор Астиер е член на Френската академия по фармация и е лауреат на престижната награда "Гален" за фармацевтични изследвания през 2001 г. за работата си с фомепизол като антидот на етиленгликол и метанол. Изследователските интереси на професор Астиер включват експериментална и клинична фармакология и фармакокинетика на противоракови лекарства, особено органоарцерични и имуносупресивни лекарства; нови технологични формулировки, анализ и стабилност на противоракови лекарства, в частност моноклонални антитела.

 

Професор Астиер е вицепрезидент на Европейската асоциация по онкологична фармация (ESOP) и на Френското фармацевтично дружество по онкология (SFPO) от 2001 г. Член е на различни научни комитети и председател на множество международни конгреси, организирани от международни общества като ECCO, ESCP и ESOP и няколко национални комисии като Institut National du Cancer (INCa) и Френската агенция по лекарствата (ANSM).

 

През 2012 г. е избран за управител на ECCO. Професор Астиер е член на редакционната колегия на Journal of Oncology Geriatry (JOG) и Европейското списание по онкологична фармация (EJOP). Той е главен редактор на Annales Pharmaceutiques Francaises, официално издание на Френската фармацевтична академия. Професор Астиер има обширен списък с академични публикации. Досега е автор на над 200 научни статии в научни списания и 275 доклади и постерни презентации на научни конгреси.

 

Програмата на събитието по дни и часове, можете да видите в прикачения файл.

 

Повече информация:

http://www.events.bphu.bg/?page=program&ft=1

 

 

#newevent #нюивент #conference #БФС #Plovdiv #Еньовден #БСОФ #ESOP

Прикачени файлове

pdf

Коментари