Публикация

Врачанските лекари изпращат гневно писмо до премиера и правителството

Управителният съвет на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз във Враца разпространи гневен протест, адресиран към премиера Бойко Борисов, министерството на здравеопазването, централата на БЛС и всички медии.


За пореден път изразяваме своя гневен протест от името на медицинското съсловие във Враца срещу геноцида, упражняван от министерството на здравеопазването, респективно Правителството насочен срещу жителите на област Враца.

Принудата да се упражнява висококвалифициран медицински труд без заплащане е прецедент, чиито единствен резултат е унищожението на стратегическа за националната сигурност област, каквато е здравното обслужване. Високопоставени от народа си дами и господа – властимащи, давате ли си сметка за размера на бедствието пред което изправяте народа си ??? 

УС на РК на БЛС Враца настоява за спешно финансиране от страна на държавата на МБАЛ Враца, чиито дългове се дължат на кражби, злоупотреби и лошо управление – безотговорно съблюдавани или не от самия принципал – държавата. 

Ние, лекарите, настояваме Прокуратура, кмет, Областен управител, Председател на ПП ГЕРБ, народни представители да се изправите пред обществеността и да заявите виновниците за банкрута на МБАЛ-Враца. Да оповестите публично вашето участие и начините за излизане от критичното състояние на Болницата. 

Настояваме зам.-министър Начева да се извини на работещите без заплащане медици за думите, че ще докара нови и други кадри от София, Ботевград и т.н. Настояваме за адекватни условия на труд в първокласната ни база,съвременно лекарствоснабдяване и недопускане на нови злоупотреби с власт и пари във Враца

писмото е публикувано без редакторска намеса

Коментари

НАЙ-ЛОШОТО Е , ЧЕ  ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО  СЕ  ПРЕВЪРНА  НА  "ТРАГЕДИОПАЗВАНЕ" И  ТОВА  Е  ПОЧТИ  ПОВСЕМЕСТНО  ОСВЕН ВЪВ  СОФИЙСКИТЕ  БОЛНИЦИ  И  ОСТАНАЛИТЕ  ИНСТИТУТСКИ БОЛНИЦИ В СТРАНАТА !ИСКАТ СЕ  СЕРИОЗНИ  ПРОМЕНИ  И СЪГЛАСИЕ В  ОБЩЕСТВОТО , ЧЕ  ТОВА  Е  ОСНОВЕН  ПРИОРИТЕТ  ЗА ВСЕКИ  ОТ  НАС !!!!!!!!!!

Анонимен
15 май 2018 17:00

Кора с яйца трябваше да пратят.