Публикация

Погрижете се за кожата на бебето днес, за да е здрава утре

Погрижете се за кожата на бебето днес, за да е здрава утре

Всичко за специфичните нужди на бебешката кожа от ABCDerm на BIODERMA


Бебешката кожа е несравнимо нежна, приятна на допир и ухае прекрасно. Тя обаче е изключително уязвима и податлива на външни влияния, затова се нуждае от специални грижи още от първия ден.

Защо е различна бебешката кожа

Подобно на бебето пингвин, което е покрито с много по-фина перушина в сравнение с тази на възрастните пингвини, предпазваща ги от студа, така и кожата на новороденото бебе е изложена на всички агресии на новата околна среда.

 

По време на беременността бебешката кожа е покрита с естествен филм, наречен верникс. Неговите подхранващи и антиоксидантни свойства подсилват бариерната функция и позволяват да се защити кожата на бебето.

 

В първите дни след раждането този естествен защитен филм изчезва, много преди да е завършило развитието на бебешката кожа. По този начин тя остава изложена на всички външни агресори в новата заобикаляща го среда.

 

През първите три години бебешката кожа все още се развива, докато стане като тази на възрастните. До тогава кожата е много по-уязвима и за нея трябва да се полагат специални грижи.

От какво има нужда кожата на бебето

BIODERMA създаде ABCDerm – продуктова гама, специално разработена да предпазва и подсилва естествената защита на бебешката кожа.

 

Продуктите от серията ABCDerm са разработени така, че да отговарят на специфичните нужди на кожата на бебето:

 

Сигурност – от продуктите са изключени всички съставки, които не са доказано 100% безопасни: без парабени и феноксиетанол; без фталати, хлорфензин, хлорексидин; без BHA, BHC, MIT-MCIT; без оцветители и етерични масла;

 

Ефикасност – разработени са формули, които съдържат най-чистите молекули в оптимални дози;

 

Толерантност – в продуктите са включени ограничен брой съставки, за да се гарантира безопасност и комфорт на бебето;

 

Контрол – продуктите се проследяват на всеки етап от производството, така че да може да им се доверите напълно.

 

Заповядайте на нашето събитие Бременност и раждане без страх – училище за бъдещи майки и ще получите подаръчен комплект от BIODERMA, който включва:

  • ABC Derm Мицеларна вода
  • ABC Derm Gel moussant
  • ABC Derm Hydratant Хидратиращ крем
  • Bioderma Photoderm M SPF 50 +

Коментари