Публикация

МАСТЪР КЛАС ПО ОНКОЛОГИЧНА ФАРМАЦИЯ' 2018

МАСТЪР КЛАС ПО ОНКОЛОГИЧНА ФАРМАЦИЯ' 2018

За втори път в България, Български фармацевтичен съюз /БФС/ и Българското сдружение за онкологична фармация /БСОФ/ организират основен Мастър клас по онкологична фармация. Той ще се проведе гр. Пловдив, Парк-хотел Санкт Петербур, в периода 21-24 юни 218г.


МАСТЪР КЛАС ПО ОНКОЛОГИЧНА ФАРМАЦИЯ' 2018 - много интересна програма и практически уъркшоп. Програмата е разработена от European Society of Oncology Pharmacy /ESOP/ като обучението ще се проведе от лектори от България и ESOP.  Тридневният курс дава базови знания и умения, свързани с приготвянето на цитостатици, според Европейските стандарти за качество и Добрата фармацевтична практика.

 

Кратко представяне на лекторите във Втори Мастър клас по Онкологична фармация - Лектор от Република Турция  Маг.-фарм.Ахмет Боснак, Заместник-председател на ESOP за периода 2016 – 2019 г.

 

Маг.-фарм.Ахмет Боснак завършва Факултета по фармация в Гузи, Анкара, Турция през 1998 г. Работи като фармацевт между 1998-2004 г. и като консултант в областта на медицинските изделия за CE Certification в Европейския център за бизнес развитие в Турция между 2004-2006 г. Завършил е магистърска степен по молекулярна генетика (2004 г.). През 2006 г. започва да работи като главен фармацевт в онкологичната болница в гр. Газиантеп.

Той е основател на първия център за централизирано приготвяне на цитостатици в Турция. През 2015 г. започва да води лекции в областта на онкологичната фармация във факултети по фармация в Близкия изток.

 

Понастоящем преподава онкологична фармация и хранене, клинична фармация. През 2009 г. Г-н Боснак основава Асоциацията на турските онкологични фармацевти (TOPA). Понастоящем той е президент на TOPA. През 2007 г.

 

Турция получи признание от Европейската асоциация по онкологична фармация (ESOP) като пълноправен член, благодарение на инициативите му. От 2013 г. той е вицепрезидент на Съвета на директорите на ESOP и съосновател на секцията за Азия, Африка и Близкия изток.

 

Маг.-фарм. Боснак бе поканен да даде брифинг за "Новите техники, разработени в областта на химиотерапията и лекарствената подготовка и клиничната фармация" на "Изследователската комисия, създадена с цел да се определят предпазните мерки, които трябва да се предприемат по отношение на раковите заболявания" от Турския парламент.

 

Носител на Специалната награда на Турската фармацевтична академия „За проспериращите научни изследвания в областта на онкологичната фармация". Той организира сертифицирана образователна програма за напреднали, наречена "Техники за приготвяне на цитостатици и безопасно управление на средата".

 

Боснак има издадени две книги "Наръчник по онкологична фармакология - 10 етапа на формулата"; Клинична онкологична фармация", редактор е в научни списания, статии за продължаващо обучение за онкологични фармацевти", книги с преводи за качеството и стандартите на онкологичната аптека.

 

Маг.-фарм. Боснак представя онкологичната фармацевтична практика в много международни научноизследователски и развойни дейности и научни комитети.

 

Можете да видите програмата по дни и часове в прикачения файл.

#newevent #нюивент #conference #БФС #Plovdiv #Еньовден #БСОФ #ESOP

 

Прикачени файлове

pdf

Коментари