Публикация

Столичната община инвестира 1 млн. лв. в „Шейново“ тази година

Столичната община инвестира 1 млн. лв. в „Шейново“ тази година

От началото на годината в АГ болницата са се родили 870 бебета 


Около 1 млн. лв. ще инвестира през тази година Столичната община във Втора САГБАЛ „Шейново“.

 

Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. Днес тя заедно със заместник-кмета Дончо Барбалов и председателя на Комисията по здравеопазване към СОС д-р Веселин Милев присъства на представянето на ново оборудване в лечебното заведение. 

 

„За последните две години инвестирахме близо 3 млн. лв. за ремонти и ново оборудване на общински лечебни заведения. От тях повече от половината средства са за болниците. Инвестициите в общинските болници са много важни за нас като отговорен собственик“, подчерта Йорданка Фандъкова.

Ново оборудване за „Шейново“

В една от най-големите общински болници - АГ болница „Шейново“, са инвестирани близо 1 млн. лева през последните няколко години. Закупено е медицинско оборудване и е извършен ремонт на родилните зали. Закупени са два броя неонатални респиратори и апарати за патохистологична лаборатория.

 

От началото на годината в „Шейново“ са се родили 870 бебета. 

 

870 бебета са се родили в „Шейново“ от началото на годината

Скрининг и ранна диагностика на социално значими болести

Болница „Шейново“ участва и в програма на Столичната община за скринингово изследване за рак на млечната жлеза. Общината финансирала медицински дейности извън обхвата на задължителното здравно осигуряване. Средно на година са между 500 и 600 хил. лева.

 

Вече няколко години Столичната община отделя средства за различни програми за скрининг и ранна диагностика на социално значими заболявания и проблеми като рак на млечната жлеза, инвитро процедури. 

 

От тази година започна програма за скрининг за рак на простатната жлеза, както и прегледи за белодробни заболявания. Предстои и програма за изследване на щитовидната жлеза. 

 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на CredoWeb. Изтеглете го безплатно от Google Play или App Store.

Фотограф: Гео Калев

Коментари