Публикация

Една лекарка, която ме спаси от ада

Албена Янева разказва за грешната диагноза, която преобръща живота й и връщането...без инвалидна количка


Искам да разкажа за една лекарка, която ме спаси от ада. През 1995 г. в град Плевен ми беше поставена диагноза " Натрупване на стронций в паращитовидните жлези. Остеопороза", а бях на 25 г. и с редовен цикъл.

След дълги години пиене на шепи хапчета и скъпи инжекции

миакалцик, през 2000 г. изпаднах в тежка криза и бях приета в Александровска болница в отделението по ендокринология. И тогава се появи тя - д-р Вера Карамфилова. Тази прекрасна жена само като ме видя разбра, че диагнозата ми е погрешна. Започна да ме изследва подробно, като през това време ми даваха само течен аналгин за болките. След около 10 дена изследвания и обсъждания д-р Карамфилова достигна до истинската диагноза - болест на Бехтерев и моментално бях преместена в клиниката по ревматология, където ме закараха в инвалидна количка, а след 20 дена се разхождах около НДК.

Благодаря на д-р Карамфилова, никога не забравих за нея и благодарение на вашата платформа разбрах, че тя все още работи в Александровска болница. Имам намерение да я посетя и да й кажа, че й изпращам моята благодарност вече 18 години.

 

                                                                                                                    Албена Янева


Д-р Вера Карамфилова, ендокринолог, Александровска болница

Д-р Вера Карамфилова 

 

 

днес работи в УМБАЛ „Александровска“,

Клиника по Ендокринология от 2000 г.

Научните й интереси са в областта на:

предиабет и затлъстяване,

захарен диабет,

щитовидна жлеза,

сексуална медицина,

 женска сексуална дисфункция

 

 

 

 

 

 

Очакваме и вашата история за лекаря или лекарите, които са оставили отпечатък в живота ви. Да разкажем заедно за добрите лекари!

Коментари