Публикация

Лечението на разширени вени намира своето решение с авангарден метод в Аджибадем Сити Клиник Бургас

Склеротерапията е неинвазивна процедура, която ефективно премахва разширени и спукани вени, както и капиляри по краката


Много са професиите, при които тежестта и умората в краката са неприятно усещане, а неглижирането на състоянието се превръща в здравословен проблем.

 

Таня Казадей е стилист-коафьор, която по нейно признание не сяда дори за минута през 10-часовия си работен ден. Това се отразява на здравословното състояние на младата жена. Тя се оплаква от подути и оттекли глезени, болки в краката, които усеща като оловни, както и разширени вени и спукани капиляри. Симптомите я отвеждат в кабинета на д-р Насратуллах Мобаракшах, ангиолог и кардиолог в кардиохирургичната болница Аджибадем Сити Клиник Бургас. Внимателният преглед с доплер установява, че пациентката страда от хронична венозна недостатъчност, чието проявление са точно болката в краката, разширените вени и спуканите капиляри.

При хронична венозна недостатъчност кръвта във венозната система на краката не може да се придвижва нормално към сърцето

В основата на заболяването стои непълноценност на венозните клапи да придвижат кръвта към сърцето и тя остава "натрупана" в краката. Така се появяват болката, отоците, варикозните вени, а в най-напредналия стадий на болестта - трудно зарастващите рани по краката.

 

Фризьорите са в групата на професиите, най-силно застрашени от венозна недостатъчност, тъй като тяхната работа изисква продължителна неподвижност или стоене в право или седнало положене. Други причини за заболяването са фамилната обремененост, бременост, тютюнопушене, венозна тромбоза, травма, тромбофлебит и други.

 

Специализираният кабинет по ангиология и доплер в Аджибадем Сити Клиник Бургас предлага много ефективен метод за лечение на разширени и спукани вени и капиляри по краката, наречен склеротерапия.

Склеротерапията е част от стратегията на Кардиохирургичния център да предоставя най-добрите достижения на медицината на нуждаещите се пациенти. Тя е вариант за лечение на сериозния венозен дефицит, освен че премахва козметичния дефект, казва д-р Мобаракшах.

Няколкото последователни процедури, през които преминава Таня, дават резултатат - варикозните вени вече ги няма, а с тях са изчезнали и болките и отоците в краката. Младата жена не може да намери думи на благодарност към д-р Мобаракшах, за когото казва, че като квалификация и поведение може да сравни с най-добрите европейски лекари,. Самата тя има наблюдения върху западната медицина, тъй като дълги години е живяла и работила в Италия.

 

Благодарна е, че този нов неинвазивен метод на лечение й е спестил болката и страха от операция на разширените вени. Таня знае, че със склеротерапията е предотвратила появата на по-сериозни здравословни проблеми, които биха могли да възникнат, ако лечението се отлага продължително във времето.

Коментари