Публикация

8 неща, които задължително трябва да имате в аптечката за първа помощ

Не тръгвайте никъде без тях


Когато тръгваме на път, обикновено се суетим какви дрехи да вземем, какви обувки, сещаме се за най-различни ненужни дреболии, но често забравяме най-важното - аптечката. Всъщност липсата на елементарно лекарство може да вгорчи почивката и затова, когато пътувате, не трябва да забравяте:

 

Лекарства, които редовно приемате

На първо място в списъка с лекарствата трябва да са онези лекарства, които приемате в момента. Ако провеждате някакво лечение или имате хронично заболяване, не пропускайте да вземете предписаните ви медикаменти.

винаги трябва да имате в абтечката лекарства срещу болки в стомаха

Против стомашно неразположение и повръщане

Най-честият здравословенпроблем по време на почивка е хранителното отравяне. То може да бъде предизвикано от развалени продукти, от непречистена вода, а понякога и чуждата кухня не ни понася. Затова в аптечката ни трябва да има препарати както срещу стомашно разстройство, така и срещу запек. Пробиотиците също ще ни помогнат да преодолеем проблемите със стомашно-чревния тракт.

Срещу настинка и грип

Няма сезон, в който простудата или грипът да бъдат изключени. Те са коварни и обикновено атакуват, когато най-малко ги очакваш. Вече се предлагат най-различни средства срещу настинките, затова се консултирайте с вашия лекар кои са най-подходящи за път.

когато тръгнете на път с деца, вземете и термометър

Антипиретици за сваляне на температура

Повишената температура съпътства повечето неразположения. Ако това ви се случи, едва ли ще имате сили и желание да търсите аптеки в непознат град или курорт. Затова предварително вземете препарати, които ще облекчат състоянието ви, както и това на близките, особено на децата. Разбира се - не забравяйте и термометъра.

Обезболяващи

Да ви заболи корем, зъб, глава и т.н.- нищо от това не е изключено по време на пътуване и почивка. Разбира се, консултацията с лекар в този момент е най-доброто, което можете да направите, но лекарствата срещу болка временно ще я облекчат, докато намерите специализирана помощ.

лепенки и дезинфектанти винаги трябва да имаме, когато пътуваме с деца

Антисептици и дезинфектанти

Йод, кислородна вода, риванол има почти във всяка домашна аптечка, затова не ги забравяйте и когато тръгвате на път, особено ако с вас има деца.

Превързочни материали

Заедно с дезинфектантите задължително вземете лепенки, бинт, марля, памук. 

Антиалергични

Може да се окаже, че сте чувствителни към ухапване от насекомо, за което не знаете. Затова бъдете готови за подобна „среща“ и не пренебрегвайте последиците. Ако имате установена алергия, задължително не забравяйте медикаментите, които приемате.

Коментари