Публикация

Инициатива срещу пушенето в София


Световната здравна организация обяви, че акцентът за 31 май -  Световен ден без тютюнопушене, ще бъде върху жените-пушачи и вредата, която се нанася върху поколенията. 

По този повод Министерството на здравеопазването и коалиция „За живот без тютюнев дим”, с партньорството на Министерството на физическото възпитание и спорта и община „Триадица”, организират хепънинг на 30 май от 11:00 до 13:00 часа при централния вход на Южния парк в София.

Поканени са Петър Паунов, кмет на Кюстендил - първата община в България, пожелала да живее без тютюнев дим на закритите обществени места, и Екатерина Дафовска, която ще агитира хората да спортуват, а не да пушат.

Наградени участници от конкурса „Европейският бивш пушач на 2009 г.” ще разкажат своите истории за отказване от вредния навик. Хората ще могат да чуят песните на детската формация от целодневна детска градина „Брезичка”, както и да разгледат рисунките на отличените деца от международния конкурс „Не на цигарите!”.

Желаещите активни и пасивни жени-пушачки ще бъдат консултирани безплатно, като ще бъде определена и реалната им биологична възраст в резултат на тютюнопушенето чрез измерване на дишането и телесната маса.

Коментари