Публикация

Обществената поръчка за нови линейки е спряна отново

Обществената поръчка за нови линейки е спряна отново

Фирма на месец е подала жалба в КЗК 


Обявената от Министерството на здравеопазването обществена поръчка за закупуване на 400 броя линейки към момента е спряна, информира ведомството.

 

Причината е подадена в Комисията за защита на конкуренцията жалба от „Вайнман Технолоджи“ ЕООД. След направена справка в Търговския регистър е установено, че дружеството, подало жалбата, е регистрирано на 26.04.2018 г. с капитал 100 лева. 

 

Това е второ спиране на процедурата заради подадена жалба

 

 Първият път жалбата не беше разгледана от Комисията за защита на конкуренцията поради невнесена държавна такса от жалбоподателя.

 

Обществената поръчка за закупуването на 400 броя линейки е във връзка с мащабния инвестиционен проект за модернизация на системата за спешна медицинска помощ в цялата страна.

 

Общият бюджет по проекта е над 163 млн. лв.

Средствата са по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Освен закупуването на новите санитарни автомобили проектът предвижда модернизация на 237 обекта от системата за спешна медицинска помощ в страната.

 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на CredoWeb. Изтеглете го безплатно от Google Play или App Store.

Коментари

Анонимен
30 май 2018 09:49

Спокойно уважете всички абсурдни жалби и не бързайте да закупувате линейки, те не са особено спешни. Само не зная ако утре се наложи спешна помощ да отиде на адрес на ваш близък дали ще говорите за административни глупости.