Публикация

Близо 100 родилки преминаха през най-луксозната стая в родилното отделение

Близо 100 родилки преминаха през най-луксозната стая в родилното отделение

Близо 100 родилки преминаха през най-луксозната стая в родилното отделение на университетска болница „Дева Мария“


Почти две години след като бе открита най-луксозната стая за родилка в университетска болница "Дева Мария", близо 100 млади майки посрещнаха своите бебета в  нея. Откритата през юли 2016 година стая- галерия бързо намери своята ниша и се превърна в избора на много млади дами, избрали да родят в университетска болница „Дева Мария“. През стая 417 на родилно отделение преминаха както познати лица от малкия екран, сцената и бизнеса, така и политически фигури, и много чужди граждани. Най-голямата част от ползвателите на стаята, обаче, се оказаха млади хора от цяла Източна България, търсещи висок клас услуга в здравното обслужване.

 

33-годишната Юлияна е една от тях. Младата майка посреща първото си бебе в университетска болница „Дева Мария“ и избира за престоя си луксозната стая в родилно отделение. С нея през цялото време е и нейният съпруг Мартин и заедно се учат да бъдат родители в първите дни след раждането на дъщеричката им.

 

„За мен беше много важно да бъдем тримата. Този момент си е наш, общ. Не е само мой.“ връща се в спомените си Юлияна. „Винаги съм вярвала, че когато се появи детето, бащата не отива на заден план, а всички членове са равни по важност. Съпругът ми не е второстепенен участник в семейството ни и заслужава да бъде с нас в тези толкова емоционални дни на опознаване. Абсурдно беше да лиша себе си или него от най-истинското ни семейно изживяване- посрещането на дъщеричката ни.“

 

Избира болницата, заради това, че тя предлага услугата престой на бащата. Преди това е разгледала оферти на столични лечебни заведения, но бургаската е най-добра като съотношение цена и услуги, които влизат в пакета. Стойността на престоя в луксозната стая в родилно отделение е 2500 лв., като това е крайна сума и в пакета влизат избор на акушер гинеколог, придружител по време на раждането, свободен достъп на посетители без значение от техния брой, възможност за нощуване на трето лице и пакет с високоспециализирани изследвания за бебето. За развлечението на родилката е помислено, като са предоставени подбрани заглавия за четене, персонален интернет достъп и телевизия. Дребни удоволствия като плодове и минибар допълват пакета, който за две години успя да привлече родилките, обичащи да се грижат за себе си.

 

 „Когато става въпрос за премиум услуга, каквато е луксозната стая в университетска болница „Дева Мария“, най-често се коментира на първо място цената. Вероятно има хора, които биха се шокирали, че някой дава 2500 лв. за раждане, но в крайна сметка една жена в живота си ражда най-често веднъж, два пъти и трябва това наистина да ѝ остане прекрасен спомен.“ коментира Юлияна. „За моето семейство искам най-доброто и цената не е била повод за коментар. Не съжаляваме нито за  минута за това, което преживяхме в болница "Дева Мария“ категоричен е и гордият татко Мартин.

Коментари