Публикация

Честват 15 години от създаването на Факултета по фармация

Националната научна конференция „15 години фармация в Медицински университет – Пловдив“ ще се проведена от 1 до 3 юни в Девин


 

Събитието ще отбележи създаването на факултета, през който за последните 15 години са дипломирани над  1000 български и чуждестранни студенти. Конференцията ще бъде под патронажа на ректора на МУ – Пловдив – чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев.

 

В сърцето на Родопите за обмяна на опит среща ще си дадат водещи учени, преподаватели, фармацевти, изявени лекари, и представители на бизнеса, работещи в сферата на фармацията, медицината и природните науки. Те ще разискват съвременните проблеми в своите области, ще споделят опит и чертаят тенденции и ще представят нови концепции за лечение на социално-значими заболявания, контрол на хранителни добавки и нови лекарствени продукти.

 

В конференцията ще вземат участие над двеста представители на всички медицински университети в страната – София, Пловдив, Варна, Плевен и СУ „Климент Охридски“, ПУ „Паисий Хилендарски“, Тракийския университет – Стара Загора, БАН и др. Ще бъдат представени 19 пленарни лекции от водещи специалисти и 86 електронни постера от млади учени.

 

Гости на събитието ще бъдат проф. Илко Гетов -  председател на УС Българския фармацевтичен съюз, чл. – кор. проф. д-р Стефан Костянев, дмн – Ректор на Медицински университет – Пловдив, г-н Красимир Даскалов - кмет на Девин, проф. д-р Виктория Сарафян, дмн – Зам. Ректор по Научната дейност на МУ- Пловдив, проф. д-р М. Мурджева, – Зам.-ректор по Международно сътрудничество и проектна дейност на МУ-Пловдив, проф. Диана Иванова – Декан на Факултет по фармация при МУ-Варна, проф. Генка Петрова, – Президент на ISPOR, проф. Милен Богданов - Заместник-декан на Факултета по химия и фармация при СУ „Св. Климент Охридски“, проф. д-р Надка Бояджиева, проф. Маргарита Касърова, – Главен секретар на Фармацевтичен факултет  при МУ- Пловдив и много други.

 

За настроението на участниците в научната конференция и за да почувстват духа на Родопа планина, организаторите са поканили детския танцов състав „Родопчанка“ към Общински детски комплекс – Девин и изпълнение на народната певица Надя Башова и гайдаря Емил Солаков.

 

Източник: plovdivnow.bg

Коментари