Публикация

Болниците в Плевенско с достатъчно консумативи и медикаменти


Директорът на плевенската Университетска болница „Д-р Георги Странски” доц.  Димитър Стойков увери, че засега няма проблем с доставката на консумативи.
На този етап ръководството на болницата не е получавало и съобщение за запор.

Наскоро доставчиците на консумативи и медицински изделия обявиха, че ще спират да снабдяват болници в страната. Причината е, че лечебните заведения им дължат над 100 млн. лева.

УМБАЛ-Плевен е получила от здравната каса част от изработените пари за март, като с тях ще се покриват най-належащите разходи.

В друга болница в града – МБАЛ-Плевен (към ВМА-София), също няма опасност да останат без консумативи, каза началникът й полк. Боян Кучев.

Директорът на болницата в Червен бряг д-р Георги Георгиев поясни, че здравното заведение има забавени плащания за медикаменти. Въпреки това няма опасност болницата да остане без консумативи, защото има в наличност, които ще стигнат за 15-20 дни при извънредни ситуации.

В болницата в Гулянци проблемът с доставката на консумативи не е на дневен ред. На този етап здравното заведение има неплатени сметки към доставчици на медикаменти, но те не са просрочени, каза директорът д-р Андриян Яков.

 

Коментари