Публикация

6 изисквания към ежедневните обувки

6 изисквания към ежедневните обувки

Автор: Ивайло Атанасов


   Необходимо е добре да подбираме нашите обувки, за да се чувстваме комфортно през целия ден и да не си създаваме здравословни проблеми в дългосрочен план! Когато си избираме обувки трябва да бъдем много критични! Затова задължително трябва да ги изпробваме, за да разберем дали отговарят на основните изисквания!

 

  1. Предната част на обувката не трябва да е твърде тясна, за да не притиска палеца и малкия пръст към останалите пръсти, предизвиквайки възпаление и деформация.
  2. Задната част, не трябва да е много високо повдигната, за да не оказва прекалено голямо натоварване върху пръстите и свода на стъпалото.
  3. В най-добрият случай, подметката трябва да е от мека, еластична и издръжлива материя, която може да абсорбира тежестта на тялото и да намали натоварването върху ставите.
  4. Стъпалото трябва да е обвито в обувката, като не позволява  приплъзване и разместване по време на ходене.
  5. Обувката не трябва да ограничава движенията в глезена. Докато стъпалото изисква стабилност, глезена е предназначен за повече мобилност.
  6. Предната част на обувката трябва да е гъвкава и да позволява огъване. По този начин, палеца и останалите пръсти могат да бъдат активни и да избутат стъпалото по време на ходене.

     Често хората рискуват комфорта на ходенето и здравето на своите крака, робувайки на мода и суета. Бъдете активни и се насладете на удоволствието от ходенето с подходящи обувки. И не забравяйте – превенцията е най-добрата защита!

Коментари

Петър Краев
6 юни 2018 12:14

Това, че обувката трябва да е на първо място удобна и служи за ходене, не за красота само мъж може да го разбере...