Публикация

Пациентки от Пазарджик: Във физиотерапията ни избавиха от дългогодишни страдания

Двете жени се заричат оттук несетне да се лекуват само в пловдивската болница "Централ Хоспитал"


Дойдох с бастун, а само след седмица лечение го хвърлих, нямам нужда от него. Това заяви 65-годишната Незабравка Дакова от Пазарджик, която изкара 7-дневно лечение в отделението по физикална и рехабилитационна медицина в болница „Централ Хоспитал“ в Пловдив.

След повече от 10 години ходене по мъките тя и 82-годишната Иванка Теодосиева, при която е отраснала, тъй като от рано остава сирак, намират лек за болките си.

С огорчение по-възрастната жена признава, че досега са посетили много болници, но никъде не са ги преглеждали толкова внимателно и обстойно, не са полагали такива грижи за тях. От сега нататък ще се лекуваме само в болница „Централ Хоспитал“ в Пловдив, бяха категорични и двете пациентки, които страдат от болки в кръста, краката и ръцете.

До този момент всички лекари им предписвали само лекарства, след като изслушали оплакванията им. Чантата ми е пълна с хапчета, отровихме се, получихме усложнения, а подобрение нямаме, дори с годините става още по-зле, споделят те.

Незабравка е работила касиер на паркинг и смята, че от ходенето в студа и снега сега боледува, а Иванка е била главен счетоводител и ревизор. За себе си казва, че и тя, и съпругът й, с когото е изживяла 60 щастливи години, се поболели, след като внезапно загубили син на 47 г. Благодари на Бога, че й е оставил внуци, радва се на големи грижи и от страна на другия си син, но мъката в душата й е огромна. След тежката загуба се научила да се радва на всяка своя бръчка, защото много млади хора не доживяват да видят дори една на лицето си, а това е страшно.

И нашите доктори в Пазарджик са добри специалисти, но нямат такава апаратура като в „Централ Хоспитал“ и затова не могат много да помогнат на пациентите си, посочват дамите. Теодосиева добавя, че са силно впечатлени и от екипа на отделението по физикална и рехабилитационна медицина – все млади хора, много мили, добронамерени, любвеобвилни и лъчезарни. Отнасят се чудесно с всички, независимо на каква възраст са, дори с пациентите в по-напреднала възраст са особено внимателни. Завеждащата д-р Илияна Матеева всеки ден ги питала как се чувстват, а когато Дакова повишила кръвно налягане през уикенда, медицинските сестри цяла нощ кръжали край тях, за да го мерят и да се уверят, че са добре.

„Искам да се видя със собственика доц. Невен Енчев и първо да му благодаря, а после и да кажа, че съм възхитена от неговия управленски талант да изгради такова лечебно заведение и да подбере такъв персонал. Той трябва да се гордее!“, заяви Теодосиева.

След няколко дни Незабравка ще се върне отново в болницата, за да лекува рамото си с ударно-вълнова терапия. Лечебното заведение разполага с уникален свръхмодерен апарат, който дава отлични резултати и тя е сигурна, че само тук ще получи облекчение от това страдание.

И двете с Иванка са убедени, че отсега нататък ще провеждат рехабилитация само в „Централ Хоспитал“-Пловдив, където медиците са професионалисти - откриват точното място на болката и помагат със знания и човешко отношение.

 

 

Коментари