Публикация

Прочистване на организма с Диатомична пръст

Прочистване на организма с 
Диатомична пръст

Детокс на организма и премахване на чревни шлаки с Диатомична пръст


 

Диатомичната пръст, Perma Guard e отличен източник на силиций, почиства организма от чревни шлаки, заздравява косата и ноктите, подобрява метаболизма.

 

Природата ни изненадва със сложността на структурата на микроскопичните диатомеи. Живеем в токсична среда. Най-лесния метод за подпомагане на организма е премахването на токсините - причината за здравните проблеми.

Диатомичната пръст има много висок отрицателен заряд. Тя лесно се прикрепя към вредните неща като токсини, вируси, тежки метали, бактерии и дори към радиацията в тялото и ги изхвърля от него. Това я прави много полезна във всяка програма за детоксикация. Докато диатомичната пръст преминава през стомаха и храносмилателния тракт, тя привлича и абсорбира гъбички, бактерии, вируси, протозоа, пестициди, ешерихия коли, тежки метали и ендотоксини.

След няколкомесечен прием на диатомична пръст стените на червата са чисти и могат ефективно да възприемат хранитените вещества, които им доставяме с храната. Детоксикацията подсилва имунната система, благодарение на което организма по-добре се отбранява срещу паразити и болести.

Токсините биват хванати от диатомичната пръст и изхвърлени от тялото. Ако има по-големи паразити, те лесно биват „нарязани” и убити от острите й ръбчета. Обаче, диатомитът не убива полезните стомашни бактерии. Докато диатомичната пръст преминава през червата, тя всъщност изтърква и почиства стените им. Някои хора, като се подложат на такова прочистване всъщност изпитват „лечебна криза”.

В това състояние те може да развият леко възпаление понеже имунната система се съживява. С измирането си, паразитите освобождават допълнителни токсини, което може да причини гадене, болки и крампи. Също така, паразитите често подслоняват в себе си други паразити, микроби и инфекции, които могат да причинят допълнителен дискомфорт. Един начин за избягването на това е бавно да достигнете първо до една чаена лъжичка и след това до една супена лъжица в рамките на няколко дни или седмици.

 

Диатомичната пръст е натурален източник на силиций и е от изключително значение за целия организъм

 

Част от екзоскелетите на диатомеите метаболизира в храносмилателната система, променяйки химическата си форма от силикат (силициев диоксид) в биологично активна ортосилициева киселина. Последната е от изключително значение за целия организъм: 
- намаляват болките в гърба и ставите;
- увеличават се виталността, имунитета и доброто самочувствие;
- намаляват кожните проблеми (псориазис, обрив);
- намаля артрита;
- подобрява срастването на раните;
- предпазва от заболявания на горните дихателни пътища;
- намаляват хранителните алергии;
- предпазва от увеличаване на кръвното налягане; 
- елиминира запека;
- намаля безсънието;
- подобрява срастването на костни счупвания.

 

Силиций - човек не може да живее без него

 

Едно време, живеейки близо до природата, човек е имал силиций в изобилие (изворна вода, растителна храна, отглеждана без изкуствени торове и пестициди, които блокират възприемането на силиций от растенията, не е имало отглеждане на зеленчуци без контакт със земята т.н.). Според препоръките на специалистите, човешкия организъм се нуждае от минимум 55 mg чист силиций дневно през целия си живот. В днешно време, според учените, плодовете и зеленчуците ни доставят по-малко от 1/5 от това количество силиций. Нека да помним също, че част от получения силиций всекидневно губим с урината. А силиция е абсолютно незаменим микроелемент за запазване на здравето.

 

По-добър метаболизъм - по-стройна фигура

 

Хората с наднормено тегло най-често имат забавена обмяна на веществата. благодарение на детоксикацията на храносмилателната система и общото изчистване на организма и неговото подсилване, възвръщаме натуралния баланс и виталните сили. Чистият организъм лесно се справя с всяко предизвикателство.

 

Здрави кости

 

Множество изследвания върху различни видове бозайници (включително хора) от последните 30 години акумулират огромно количество информация относно важността на силиция за здравето на костите.

Силицият ускорява минерализацията на костите и калцификацията по начин, подобен на този на витамин Д, но посредством механизъм, независим от витамин Д.

При адекватни нива на силиций костите са по-здрави, фрактурите зарастват по-бързо, дори остеопорозата може да бъде предотвратена (разбира се, тук е добре да се обърне внимание на синергичния ефект в комбинация с елементите бор, цинк, мед, магнезий и витамин Д).

 

Понижаване на холестерола и защита от атеросклероза

 

Още през далечната 1977г. Клаус Шварц от University of California изтъква в своя труд "SILICON, FIBRE, AND ATHEROSCLEROSIS" (силиций, фибри и атеросклероза), че в стените на артериите, особено туника интима, се наблюдават необичайно високи нива на силиций. От друга страна богатите на фибри храни, които са свързани с ефекта на понижаване на холестерола, също са богати на силиций. И точно поради наличието на силиций се наблюдава и благоприятния ефект върху холестерола. За съпоставка, бялото брашно и рафинираната соя нямат такъв ефект, защото по време на индустриалната преработка те са лишени от съдържание на силиций.

В рамките на отделно изследване върху хора от 1998г., учени от University of Innsbruck установили, че приемът на 750мг диатомична пръст дневно намалява нивото на серумния холестерол, LDL холестерола и триглицеридите, като в същото време се наблюдава увеличение на HDL холестерола (т.нар. добър холестерол).

 

Алуминий, Алцхаймер и силиций

 

В рамките на контролирано клинично изследване от 1993г, проведено в Newcastle General Hospital, учени доказали, че приемът на силиций значително намалява бионаличността на алуминия при хората.

Exley и колектив, по време на друго контролирано клинично изследване тестват и доказват премахването на алуминия от тялото и неговото намалено усвояване при едновременно администриране на силиций. Още повече, те документират, че редовното пиене на богата на силиций вода в продължение на три месеца значително намалява алуминиевия товар в тялото. Подобни резултати получават и Davenward и колектив, като в допълнение посочват подобрение на когнитивните функции при поне 3-ма от 15 болни от Алцхаймер.

 

Диатомична пръст за животни

 

Диатомита е много добра хранителна добавка за животни - както за домашни любимци така и за селскостопански животни.

100% Натурален продукт

Коментари