Публикация

Новият председател на БЛС е д-р Иван Маджаров

Новият председател на БЛС е д-р Иван Маджаров

Той спечели след балотаж срещу д-р Венцислав Грозев с 212 срещу 170 гласа на 68-мия редовен отчетно-изборен събор на съсловната организация


Новият председател на БЛС е д-р Иван Маджаров от Пловдив. Той спечели поста след балотаж срещу досегашния председател на съсловната организация д-р Венцислав Грозев с 212 гласа срещу 170 гласа. Гласуваха общо 382-ма делегати.

 

Д-р Маджаров е шеф на частната пловдивска болница „Пълмед“,

част от веригата лечебни заведения на бизнесмена Михаил Тиков. Завършва Медицински университет в Пловдив. Специалист е по Ушни, носни, гърлени болести. Има магистратура по Здравен мениджмънт. От 1994 г. до 2008 г. е ординатор в отделението по УНГ болести към МБАЛ „Пловдив”. От 2008 г. до 2013 г. е управител на МБАЛ „Първомай” ЕООД, а от 2013 до 2014 година е директор на РЗОК Пловдив. В момента е и зам.-шеф на Българската болнична асоциация.

„Благодаря. С д-р Грозев си оставаме приятели. И макар че не мога да го искам официално, ще се боря за повече пари пред всички инстанции“, бяха първите думи на д-р Маджаров след обявяването на резултата.

 

Изборът на нов председател се проведе в хода на 68-мия Редовен отчетно–изборен събор на БЛС, който се провежда от  8 до 10 юни в Боровец. Форумът започна с отчет на дейността на УС на БЛС за изтеклия мандат, който представи д-р Венцислав Грозев. Отчет направиха и председателите на контролната комисия на БЛС, на Централната комисия по професионална етика и на Акредитационната комисия на БЛС. Във второто заседание се проведе изборът на нов председател на УС на БЛС, а председател на заседанието беше проф. Борислав Китов, с членове д-р Меджиев и д-р Калчев от РК на БЛС – Варна.

 

За поста председател на УС на БЛС се кандидатираха също бившият председател на организацията д-р Цветан Райчинов и д-р Георги Тодоров от Русе. Те събраха съответно 33 35 гласа на първия тур.

 

Д-р Иван Маджаров се включи в битката последен, но я

спечели с подкрепата на двете най-големи колегии – столичната и пловдивската,

която го и издигна. Пред колегите си д-р Маджаров подчерта, че е бил от всички страни на „барикадата“ и затова  познава проблемите на лекарите на всички нива. По думите му не трябва да има разделение на медиците на такива в доболничната и болничната помощ, или пък на работещи в частни и държавни болници. На въпрос как ще гарантира, че няма да има обвързаности, той отговори: „Мога само да ви дам думата си”.

 

В събота - 9 юни,  ще се избират зам.-председатели на съсловната организация, председател на Акредитационния съвет, главен секретар, членове на Управителния съвет и председатели на Контролната и Етичната комисии.

 

В неделя, на 10 юни, пък ще се изберат членовете на Контролната и Етичната комисия, както и членовете на Висшия медицински съвет.

Коментари

Председателите се сменят само че по нищо не личи ,че има съюз ,който да  издигне авторитета  на  лекарското съсловие,Той е една казионна организация ,която събира такси,прави си по 2-3 дни сбирки и раздава точки ,от които никой не се интересува!!

Дано да има промяна!

Анонимен
10 юни 2018 19:05

Явно ще се РОЯТ частните болници и ще продължава източването на здравната  каса.Държавата и общините са абдикирали от болниците,независимо че имат определен % участие !!!!! ДОКОГА ???