Публикация

Зеолит - алтернативно средство за въздействие върху метаболизма

Презентацията е представена от акад. проф. Ивона Даскалова - ръководител на катедра "Пневмология, фтизиатрия и ендокринология" и началник на Клиника по ендокринология и болести на обмяната, ВМА, София


Силицият е гориво на транспортните протеини, които се локализират в клетъчната мембрана и транспортират глюкозата в клетките. Най-добре усвояемият от организма силиций е от клиноптилолитовият зеолит.
 

Както при захарен диабет тип 2, така и при захарен диабет тип 1 прилагането на зеолитови хранителни добавки значително подобрява кръвообращението, както и във вътрешните органи така и в долните крайници. Клиноптилолит е нетоксичен и неразтворим в биологични течности, не се абсорбира и депозира в стомашно-чревния тракт. Такъв състав на активни вещества, включително и разтворими и неразтворими  фракции на хранителни влакнини (целулоза), флавоноиди и витамини, помага за намаляване на риска от патологичния процес или за предоставяне на ефекти върху тялото с възпалителни заболявания на дебелото черво (колит, ентероколит) синдром на дразнимото черво, камъни в жлъчката, стомашни язви, хиперлипидемия и свързаните с атеросклезора (включително магистрални съдове на долните крайници), сърдечно-съдови заболявания, метаболитни нарушения и т.н.

 

Пълната презентация може да видите в прикачения файл:

Прикачени файлове

Зеолит - алтернативно средство за въздействие върху метаболизма

Коментари